Muhtarlığı kurada kazandı

Muhtarlığı kurada kazandı

Beyşehir ilçesinde mahalle muhtarı, iki adaya eşit oy çıkması nedeniyle kurayla belirlendi.

Beyşehir ilçesinde mahalle muhtarı, iki adaya eşit oy çıkması nedeniyle kurayla belirlendi.

Beyşehir'e bağlı bir köy iken yeni dönemde mahalleye dönüşen Hüseyinler Mahallesi'nde, 30 Mart'ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde muhtarlık için iki isim yarış verdi. Feyzullah Doğan mevcut muhtar olarak seçimlere girerken, rakibi Adem Özcan'a karşı yarışı kazanabilmek için mücadele verdi.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından sandık açılarak oy tasnifi yapıldı. Feyzullah Doğan'a 44 oy çıkarken, rakibi Adem Özcan'a ise 43 oy çıktı. 1 oy farkıyla seçimi kaybeden Özcan, kendisine verilen ancak geçersiz sayılan 1 oy için Beyşehir İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na itiraz dilekçesi verdi.

İtiraz kabul edilince, her iki ismin aldığı oylar da eşitlendi. Bunun üzerine mahalle muhtarının belirlenebilmesi için kura çekimine karar verildi. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nda çekilen kurada, Adem Özcan ipi göğüsledi. Kurada kaybeden Feyzullah Doğan ise itiraz ederek durumu Konya İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na taşıdı ancak başvurusu reddedildi.

Sonucun hayırlı olmasını dileyen Özcan, "Ben daha iyi hizmet yapacağıma inandığım için bu yola çıkmıştım, inşallah başaracağız. Sandık başkanının geçersiz ilan ettiği bir oya itiraz ettim, değerlendirildi ve geçerli sayılınca oylar eşitlendi. Haberimiz olmaksızın İlçe Seçim Kurulu kurasını çekmiş, kararı bize bildirdi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.