Muhasebeciliğin kıymeti bilinmiyor

Muhasebeciliğin kıymeti bilinmiyor

1 Mart Muhasebeciler Gününün bütün muhasebecilere hayırlı olmasını dileyen Konya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMO) Başkanı Ahmet İçyer, 1 Martın Pazar gününe denk gelmesi münasebetiyle programı bir gün öncesinde icra etmek durumunda kaldı

Konya SMMO Binasında düzenlenen kokteyle oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, siyasi partiler belediye başkan adayları ve çok sayıda muhasebeci-mali müşavir katıldı. Yaklaşan yerel seçimler münasebetiyle siyasi gündeme değinen İçyer, şehrin mega projelere ihtiyacının olduğunu, bu nedenle de siyasi partiler arasında projelerin yarışmasının halk için daha faydalı olacağını söyledi. Muhasebeciliğin onurlu bir meslek olduğunu söyleyen TOBB Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez de ülke ekonomisinde muhasebecilerin öneminin büyük olduğunu ifade etti. Muhasebeciliğin tarihine değinen Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz ise bu mesleğin insanlık tarihi kadar eski olduğunu anlattı. Ülkemizde muhasebecilerin değerinin pek bilinmediğini kaydeden Aksöz, ülkede muhasebecilere verilen paranın angaryaya gittiği düşüncesinin hakim olduğunu söyledi. Aksöz, muhasebecilik mesleğinin hak ettiği yere gelmesi temennisinde bulundu.
Konuşmalardan sonra Konya SMMO’nun düzenlediği futbol turnuvasında birinci olan Turkuaz takımına ve dereceye giren diğer takımlara kupa ve madalya takdim edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.