Muhalifler Ellerindeki Bütün Esir Pilotları İdam Edecek

Muhalifler Ellerindeki Bütün Esir Pilotları İdam Edecek

Suriyeli muhalifler, ellerine esir düşen Esed ordusuna ait tüm pilotların idam edileceğini duyurdu.Suriye’de gerçekleştirdikleri hava saldırıları ile çok sayıda sivilin ölümüne neden olan pilotların infaz edileceği belirtildi. Esed yönetimine...

Suriyeli muhalifler, ellerine esir düşen Esed ordusuna ait tüm pilotların idam edileceğini duyurdu.

Suriye’de gerçekleştirdikleri hava saldırıları ile çok sayıda sivilin ölümüne neden olan pilotların infaz edileceği belirtildi. Esed yönetimine karşı savaşan en büyük gruplardan biri olan İslami Cephe Komutanı Zehran Alluş, twitter hesabında yaptığı açıklamada ele geçirdikleri tüm pilotların idam edileceğini ifade etti. Alluş, “İslami Cephe’nin elindeki tüm esir pilotların idam edilmesi ile ilgili emri onayladım” dedi.

Alluş, idam kararını dün Şam’ın Doğu Ğuta bölgesine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısında 80 kişinin ölmesi ve 200 kişinin de yaralanmasının ardından onayladığını aktardı.

Pilotlara seslenen muhalif komutan,”Ey katiller, sizin arkadaşlarınız hep uçacaklarını ve elimize düşmeyeceklerini zannediyorlardı. Siz de aynı sona kendinizi hazırlayın.” ifadelerini kullandı.

Suriye’de savaş uçaklarının gerçekleştirdiği bombardımanlarda çok sayıda sivil yaşamını yitiriyor. Dün Halep ve Şam’da gerçekleşen saldırılarda onlarca sivil yaşamını yitirdi. İslami Cephe’nin elinde ne kadar esir pilot olduğu bilinmiyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.