Muhacir Pazarı’nda trafik keşmekeşi

Muhacir Pazarı’nda trafik keşmekeşi

Nisan ayında Muhacir Pazarı’nın çelik kafes sisteminin ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle eski stadyum alanına taşınan Muhacir Pazarı’nda trafik keşmekeşi yaşanıyor.

Esnaflar da açık alanda satış yapmaktan ve eski pazar alanında inşaatın başlamasından dolayı belediyeye tepki gösteriyor. Meram Belediyesi tarafından yeni yer yapılana kadar ayarlanan 2 nolu saha arazisinde otopark için ayrılan bölgede kontrolsüzlük nedeni ile vatandaşlar araçlarını park edemiyor. Park alanı yetersiz geldiği için vatandaşlar araçlarını yollara ve kaldırımlara park ediyor. Pazar günü çekilen görüntülerde vatandaşların araçlarını kaldırımlara, yayaların yürüyemeyeceği şekilde park ettiği ve vatandaşların akan trafik içerisinde yollarda yürüdüğü görülüyor. Hareket eden araçların arasında ellerinde poşetlerle yürüyen vatandaşlar can güvenliği tehlikesi oluşturuyor. Bölge esnafı eski Muhacir Pazarı alanının biran önce söz verildiği gibi başlaması gerektiğini ifade ediyor. Pazara giden halk da kaldırımlara park eden araçlar yüzünden trafikte zor durumda kaldıklarını ve çocukları ile birlikte can güvenliklerinin tehlikeye girdiğini ifade ediyor.

İNŞAAT NEDEN BAŞLAMIYOR?!

Pazarda alışveriş yapan Ali Öksüz isimli bir vatandaş pazara alışveriş için gittiklerini fakat park yeri bulamadıklarını ifade ederek, “Yetkililerimiz bir park yeri ayırmış fakat bakan yok çeken yok. Tam bir keşmekeş durumu var. Pazarcılarımız gelişi güzel park etmişler. Park eden, yanlış park yapanlar yüzenden yerinden çıkamıyor. Mecburen çoğu kişi de ya yol kenarına park ediyor. Bilinçsiz şoförler kaldırıma park ettiği için de yayalar yollarda yürüyor. Çok tehlikeli. Kaldırıma parka müsamaha gösterilmemeli. Pazar günleri ya polis ya zabıta burada devamlı görevde bulunması lazım. Sahipsizlik gözler önünde” ifadelerine yer verdi.

Bir pazarcı da yıkım üzerinden aylar geçmesine rağmen Balık Hali yanındaki asıl pazar alanında inşaatın başlamamasından yakınarak, “Şehrin en yoğun pazar yeri, yıkılacak ise yeni proje hazır olması lazım. Bu başkanlar neyi bekliyor? Pazarcıların çektiği sıkıntılardan haberleri yok herhalde. Kış geldi bu pazarcı yağış altında ne yapacak? Pazar inşaatının olabilen en kısa sürede başlaması lazım. Seçimde hangi yüzle oy isteyeceksiniz?” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum