Muhacir Pazarı'nda mezarlık çıktı, otopark projesi iptal oldu

Muhacir Pazarı'nda mezarlık çıktı, otopark projesi iptal oldu

Yapımı devam eden Muhacir Pazarı inşaatında planlanan yer altı otoparkı; kazma vurulan yerlerden kemik çıkması ve bölgenin eski bir mezarlık alanı olarak işaretlenmesi dolayısıyla askıya alındı

Yapımı devam eden Muhacir Pazarı inşaatında planlanan yer altı otoparkı; kazma vurulan yerlerden kemik çıkması ve bölgenin eski bir mezarlık alanı olarak işaretlenmesi dolayısıyla askıya alındı

OTOPARK RAFA KALKTI

Konya’nın tarihi alanlarından Muhacir Pazarı’nda yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.  Yılsonuna doğru açılması planlanan Pazar yerinde inşaat çalışmaları titizlikle yürütülüyor. Ancak projede zorunlu değişikliğe gidildi. Pazar yerinin altına ihtiyaca cevap verecek nitelikte otopark yapılması planlansa da yapılan kazı çalışmalarında kemikler bulunması ve bölgenin eski bir mezarlık alanı olarak tespit edilmesiyle “otopark” projesi rafa kaldırıldı.

“ZEMİNDE KAZI RİSKLİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Yılsonuna doğru açmayı planladığımız Muhacir Pazarı inşaatımızı inceledik. ‘Altı otopark olsaydı’ isteği ile çok karşılaştım, biz de çok arzu ettik ama zeminde kazı yapmayı riskli gördük. Benim de sıklıkla kullandığım ve kültürümüz olan Muhacir Pazarı geleneği devam edecek inşallah” sözleriyle otopark yapılmayacağını ifade etti.

mezarlik-cikti-otopark-(1).jpg

GEÇEN YIL YIKILMIŞTI!

Muhacir Pazarı; Kafkasya’dan gelen tatarlar ile mübadele ile Selanik’ten gelen muhacirlerin yerleştirildi bölge olduğu için ismini semtinden alan “Muhacir Pazarı” Konya’nın bilinen en eski pazarlarından birisidir.  Tehlike arz ettiği için 29 Nisan 2018’de Pazar sahasının eski stadyum alanına taşınmasının ardından yıkılan Muhacir Pazarı’nda yenileme çalışmaları da 31 Mart’taki yerel seçimlerden hemen önce yapılan ihaleyle başladı.

YÜZDE 25'İ TAMAMLANDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Muhacir Pazarı inşaatında incelemelerde bulundu. Konya’nın en eski pazarlarından olan Muhacir Pazarı’nda çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Altay, “Kış aylarında meydana gelen yoğun kar yağışına bağlı olarak pazar yerinin statik taşıyıcısının zarar gördüğü tespit edildikten sonra bir yıl önce örtü kaldırılarak pazar geçici olarak eski stadyum alanına taşındı. Pazarcılarımız şu anda orada hizmet veriyor. Burası Konya’nın en önemli pazarlarından birisi. Mevcut haliyle ihalesi gerçekleştirilen pazarın yaklaşık 11 bin 500 metrekarelik bir alanda çatı örtüsü kapatılacak” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum