Moto Drag’a Konya damgası

Moto Drag’a Konya damgası

Türkiye Moto Drag şampiyonası 5. ayak yarışı İzmirin Ödemiş ilçesinde yapıldı.

Konyalı sporcular 4 yarışta dereceye girdi. 125. Yıl Kültürpark yanındaki pistte, 6 kategoride yapılan yarışlara Türkiye’nin türlü illerinden 40 yarışçı katıldı. Yarışı, Motosiklet Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun ve yönetim kurulu üyeleri de izledi. Yarışlar sonucunda kategorilere göre dereceler şöyle oluştu: Special (Özel): 1-Yaşar Akyüz (Ege Motor Kulübü). 2-Zafer Kalender (Gaziantepspor). 3-İsmail Yetiş (Ödemiş Emniyetspor). 

Yarışta, 1300 CC motorlarda Konyalı sporcular ilk iki dereceyi elde etti. Sonuçclar şöyle. 1-Mahmut Cesur (Selçuklu Motor Kulübü). 2-İbrahim Danacı (Konya Motosiklet Kulübü). 3-Erkan Ayık (bireysel). 1000 CC: 1-Yaşar Akyüz (Ege Motor Kulübü). 2-İsmail Yeşil (Ödemiş Emniyetspor). 3-Volkan Atasoy (Selçuklu Motor Kulübü). 750 CC: 1-Ahmet Sağdıç (Ege Motor Kulübü). 2-Gökhan Yağver (Ege Motor Kulübü). 3-Fikret kileci (Gaziantepspor). 600 CC: 1-Orhan Karabaş (bireysel). 2-Ahmet Ertuğrul (Ege Motor Kulübü). 3-Mehmet Çal (Selçuklu Motor Kulübü). 125 CC: 1-Furkan Eryılmaz (Ege Motor Kulübü). 2-Fatih Coşkun (bireysel). 3-Gökhan Kavaklı (bireysel)
Türkiye Moto drag Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun, Türkiye’de ve dünya genelinde motor sporlarına ilginin gün geçtikçe arttığını belirtti ve açıklamasını şöyle sürdürdü. “Türkiye ve dünya genelinde moto drag yarışmalarına gösterilen ilgi bizleri son derece memnun etmektedir. Ödemiş’te son yıllarda yapılan ve Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği bu yarışmalar ile Motor severler burada bu heyecanı yaşamaktadırlar” dedi. Ödemiş Kültürpark yanındaki motor pistinde gerçekleştirilen yarışlarda, dereceye girenlerin kupaları Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu verdi.
6. AYAK YARIŞLARI KONYA’DA
Öte yandan Türkiye Moto Drag Şampiyonası’nın 6. ayak yarışı Konya’da gerçekleştirilecek. Federasyonun faaliyet programında yer alan şampiyona, Konya Drag Pisti’nde, 8-9 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Şampiyonada ayrıca special sınıf ve drag yarışlarının yanı sıra sınıf 1, 2, 3, 4 yarışları ile yeni başlayanlar için amatör sınıf ve 125 cc yarışları da yer alacak. Şampiyonada cumartesi günü antrenman ve sıralama turları, pazar günü ise sınıf yarışları koşulacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum