Moskova’da Kaçak Göçmenler İçin Çadır Kent Kuruldu, Operasyonlar Devam Ediyor

Moskova’da Kaçak Göçmenler İçin Çadır Kent Kuruldu, Operasyonlar Devam Ediyor

Rusya’nın başkenti Moskova’da kaçak göçmenler için kurulan çadır kente 500 kişi yerleştirildi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da kaçak göçmenler için kurulan çadır kente 500 kişi yerleştirildi. Moskova genelinde kaçak göçmen operasyonları ise devam ediyor.

Moskova genelinde kaçak göçmen operasyonları, Matveyevskiy Pazarı’nda saklanan bir zanlıyı yakalamak için giden polisler Kafkasya kökenli pazar çalışanları tarafından saldırıya uğramasını ardından başlatılmıştı. Yaşanan bu olayın ardından harekete geçen güvenlik güçleri Orta Asya ve Kafkasyalıların yoğunlukta çalıştığı pazar yerlerine baskınlar düzenledi. Operasyonda kaçak olarak Moskova’da ikamet eden ve çalışma izni bulunmayan bin 400 kişiyi gözaltına aldı. Yakalananların arasında Vietnam, Mısır, Fas, Suriye Kırgızistan, Azerbaycan ve Özbekistan gibi ülkelerin vatandaşları bulunuyor.

Kaçak göçmenler işlemleri tamamlandıktan sonra sınırdışı edilecek. Sınırdışı edilecek olan her kaçak göçmen Rusya yaklaşık bin 300 dolara mal olacak.

Kaçak göçmenlerin sayısı çoğalınca Moskova’da özel çadır kent kuruldu. Yaklaşın 900 kişinin kalabileceği çadır kente şimdiden 500 kişi yerleştirildi bile.

RUSYA’DA 3 MİLYON KAÇAK GÖÇMEN

Açıklanan verilere göre 2013 yılında Rusya’ya 11,3 milyon kişinin giriş yaptı, 800 bini devamlı ikamet ediyor. Rusya Federal Göçmen Servisi (FMS) Başkanı Konstantin Romodanovski’nin yaptığı açıklamaya göre ise Rusya’da yaklaşık 3 milyon kaçak göçmen bulunuyor ve tahminlere göre kaçak çalışıyor. FMS’in verilerine göre 1,8 kişi yasal olarak ikamet ediyor ve çalışıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.