Moloz Çöplüğüne Dönen Afet Merkezlerinde Temizlik Başladı

Moloz Çöplüğüne Dönen Afet Merkezlerinde Temizlik Başladı

İzmir'de bir deprem ve doğal afetten sonra valilik tarafından gösterilen 216 afet toplanma merkezi ve 38 çadırkent alanının büyük bölümünün moloz, çöp ve ot yığınları içerisinde olmasının medyaya yansımasıyla temizlik çalışmaları...

İzmir'de bir deprem ve doğal afetten sonra valilik tarafından gösterilen 216 afet toplanma merkezi ve 38 çadırkent alanının büyük bölümünün moloz, çöp ve ot yığınları içerisinde olmasının medyaya yansımasıyla temizlik çalışmaları başladı.

İzmir Valiliği Afet Yönetim Merkezi, bir deprem ve doğal afet durumunda vatandaşların daha güvenli alanlarda toplanması ve yardımın hızlı bir şekilde ulaşması için 13 bölgede 216 toplanma ve 38 çadırkent alanı kurulması için planlama yaptı. Bu amaçla Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Narlıdere, Menderes ve Menemen ilçelerinde boş araziler, okul bahçeleri, spor salonları, statlar, parklar, piknik alanı ve pazaryerleri seçildi. İlk toplanma yerlerinin yaklaşık 2 milyon 400 bin kişiye, çadırkent alanlarının ise 39 bin kişiye hizmet vermesi planlandı. Belirlenen bu yer ve alanların vatandaşlar tarafından bilinmesi için "Afet sonrası ilk toplanma yeri" ve "Afet sonrası çadırkent alanı" levhaları yerleştirildi. 254 alanın büyük bölümünde moloz, çöp ve insan boyunda otlar olması dikkat çekti. Bazı alanlara inşaat yapılırken bazılarının ise kurumlar ve kişiler tarafından otoparka dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Balçova'da toplanma yerinde bulunan arazi, insan boyunda otlarla dolu. Karşıyaka'daki eski lunapark alanı ise 14 no'lu toplanma yeri olarak gösterildi ancak üç yıl önce imara açılan lunapark alanında beşer katlı binalar ve restoranlar inşa edildi. Balçova’da bulunan 3 no'lu afet sonrası ilk toplanma yeri otopark olarak kullanılıyor. Menderes'in Dereköy bölgesinde çadırkent alanı ile Çiğli Ata Sanayi'deki ‘Afet Anında İlk Toplanma Yeri’ olarak ilan edilen boş arazi ise vatandaşlar moloz ve çöp dökünce kullanılamaz hale geldi.

Haberlerin medyaya yansıması üzerine İzmir’deki afet toplanma merkezi ve çadırkent alanları temizlenmeye başladı. Çöp ve molozlarla doldurulan Çiğli'deki alan kepçelerle boşaltılıyor. Temizliğin uzun süreceği belirtiliyor.

Depremden sonra gidilecek alanlar valilik, belediye ve AFAD'ın internet sitesinde yer almazken nasıl gidileceğine dair yönlendirme levhaları ise hiçbir yerde bulunmuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.