Moğolistanlı işadamlarından yatırım arayışı

Moğolistanlı işadamlarından yatırım arayışı

Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD), Moğolistanlı 38 iş adamını ağırladı

Yaklaşık 250 iş görüşmesinin gerçekleştirildiği toplantıya, Moğolistan iş dünyasının önde gelen isimleri de katıldı.
Moğolistanlı 24 şirket temsilcisi ve 38 iş adamı, Konyalı sanayicilerle buluştu. İkili iş görüşmelerinin gerçekleştiği toplantıda, ayakkabıdan deri üretimine, şekerlemeden tekstile kadar birçok alanda görüşme sağlandı.
AKTİSAD Başkan Vekili Hasan Korkmaz, Moğolistan’dan Konya’ya gelen ekibi, en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını anlattı. Yabancı iş adamlarına Konya’nın birçok fabrikasını gezdirdiklerini dile getiren Korkmaz, “Amacımız verimli görüşmelerin gerçekleştirilmesidir. Yapılan ikili diyaloglarda olumlu sonuçlar elde ettik. Fabrikaları gezerek üretimleri yerinde gören iş heyetinin, güzel projelere imza atacağına inanıyoruz” dedi.
Korkmaz, iş toplantısından sonra ise, Moğolistanlı heyete sema gösterisi eşliğinde Konya’nın lezzetli yemeklerini yedireceklerini ifade etti. Başkan Vekili Hasan Korkmaz, şunları söyledi: “Moğolistan ile Türkiye arasındaki ticari potansiyeli geliştirmek için çalışıyoruz. İş hacminin gelişmesine yönelik yapılan organizasyonlar devam edecektir. Ekip, Konya’nın üretiminden memnun kaldığını dile getirdi. Bu da gelecek programların daha büyük çapta gerçekleşeceğinin göstergesidir.”
Moğolistan heyetinin Karaman'ı da gezdiği ve ülkelerine bisküvi fabrikası kurmak istedikleri bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.