Mobilya için tam zamanı

Mobilya için tam zamanı

Hükümetin açıkladığı paketle mobilya sektöründe KDVnin 3 ay süreyle yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi olumlu karşılandı.

KDV’nin inmesiyle birlikte fiyatların da düştüğüne dikkat çeken Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş yaptığı açıklamada, vatandaşların bu 3 ay süreli indirimden yararlanmaları gerektiğini söyledi.
KDV indiriminin mobilyacı esnafı için umut olduğunu anlatan Mehmet Günbaş, “Konyalı mobilyacı esnafı içinde bulunduğu şartlar gereği fiyatları normal seviyeden aşağıya çekmişti. Şimdi de bu yüzde 10’luk indirimle birlikte fiyatlar daha da aşağıya çekilmiş oldu” dedi.
Mobilya sektöründe özellikle yaz aylarında satışların arttığını kaydeden Mehmet Günbaş, şöyle devam etti: “Bunun en büyük etkeni düğünlerdir. Şimdi bu indirimle birlikte mobilyacı esnafımızın satışlarının artacağını mevsimsel satış eğiliminin de yükselmesiyle rahat bir nefes alacağını düşünüyoruz. Fiyatların düşmesinde ki etkenlerden biri de esnafımızın elindeki stokları eritme çabasıdır. Tüm bunlar üst üste geldiğinde tüketicilerimiz bu işten karlı çıkacak ve daha ucuza mobilya sahibi olacaktır. Konya, kaliteli ve ekonomik mobilya temin edeceklerin tercih ettiği bir şehirdir. Farklı şehirlerden de Konya’ya mobilya almak için gelenler olmaktadır. Konyalıların da mobilya ihtiyaçlarında kendi şehirlerini tercih etmelerini ve Konya ekonomisine katkı sağlamalarını arzu ediyoruz. Şehrimizde önemli bir istihdam kapısı olan Mobilya sektörü bu iyi gelişmelerle kendini toparlama imkanı bulacaktır. Odamıza üye olan işyerlerine gerekli uyarılar yapılmış ve KDV oranlarından kaynaklanan yüzde 10’luk indirim fiyatlara yansıtılmaktadır. Bu indirim şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”
Konya Mobilyacılar Sitesi esnafları da indirimle birlikte piyasaya canlılık geleceğini beklediklerini ve fiyatları düşürdüklerini ifade ettiler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.