Mısır'da Enerji Krizi - Sisi Halktan Sabır İstedi

Mısır'da Enerji Krizi - Sisi Halktan Sabır İstedi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, ülkenin büyük bölümünü etkileyen elektrik kesintileri üzerine devlet televizyonundan halka seslendi.Sisi, başkent Kahire'deki metronun durmasına, televizyon kanallarının yayınlarının kesilmesine...

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, ülkenin büyük bölümünü etkileyen elektrik kesintileri üzerine devlet televizyonundan halka seslendi.

Sisi, başkent Kahire'deki metronun durmasına, televizyon kanallarının yayınlarının kesilmesine ve şehirlere saatlerce elektrik verilememesine sebep olan sorununun altyapıdan kaynaklandığını ifade etti. Sorunun giderilmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Sisi, bunun için milyarlarca dolar kaynağa ihtiyaç olduğunu da söyledi.

Abdülfettah el Sisi, bundan tam iki ay önce de akaryakıt ürünlerine sübvansiyonu kısmen kaldırma kararını 'acı ilaç' sözleriyle savunmuştu.

Yine evlet televizyonundan halka seslenen Sisi, Mısır ekonomisi için büyük tehlikeleri bertaraf etmek adına, kendisine zararı dokunacak da olsa, bu kararı ertelemesinin mümkün olmadığını dile getirmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.