“Mısır ile ilişkilerin düzeltilmesinde fayda var”

“Mısır ile ilişkilerin düzeltilmesinde fayda var”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret eden Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanı adayı nasıl olmalı?” sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.

Karamollaoğlu, “Muhalefet partilerinin bir araya geldiği ve üzerinde ittifak sağladığı tek bir adayın olması daha makul. Ama sonunda en önemlisi toplumun seçeceği ve ilk turda kazanacağı bir aday olmalı. Halkın tasvip etmeyeceği bir aday ile seçimlere gidilmez” dedi.

Türkiye’nin Mısır ile yeniden başlattığı müzakereler hakkında da görüşü sorulan Karamollaoğlu, “Türkiye’nin Mısır ile olan münasebetlerini düzeltmesini faydalı görüyoruz. Ancak bugün Mısır’da başta olan yönetimin iktidara nasıl geldiğini de unutmamamız gerekir. Yönetim, Mursi’yi askeri bir darbe ile indirdi. Buna karşılık Mısır halkı da tepkisini gösterdi. Burada yapılan yanlışlık ise geçmişi göz ardı edip İhvan’a terörist muamelesi yapıp, yönetimi de çok meşru imiş gösterme mantığıdır” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Yaklaşık iki saat süren görüşme sonrası ikili, basın mensuplarının karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu. Ziyarette Karamollaoğlu’na, Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın ile Genel Başkan yardımcıları Sabri Tekir ve Cafer Güneş eşlik etti.Ziyarette ülkede yaşanan problemlerin çözüm yolları için karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Karamollaoğlu, önümüzdeki günlerde diğer partiler ile de bir araya geleceklerini belirtti. Karamollaoğlu, gazetecilerden gelen, “Olası cumhurbaşkanı adayı nasıl olmalı?” sorusunu ise, “Muhalefet partilerinin bir araya geldiği ve üzerinde ittifak sağladığı tek bir adayın olması daha makul. Ama sonunda en önemlisi, toplumun seçeceği ve ilk turda kazanacağı bir aday olmalı. Halkın tasvip etmeyeceği bir aday ile seçimlere gidilmez” şeklinde cevapladı.

“ÖNEMLİ OLAN EHLİYET VE LİYAKATTİR”

TCDD Genel Müdürü’nün görevden alınması ile ilgili gelen soruya da cevap veren Karamollaoğlu, “Benim için atama veya değişikliklerde usulden daha ziyade liyakat ve ehliyet önemlidir. Bir göreve gelen insanın o göreve layık olup olmadığına bakarım. Ancak bugüne kadar iktidarın liyakat ve ehliyete önem verdiğine şahit olmadık” diye konuştu.

“MISIR İLE İLİŞKİLERDE GEÇMİŞİ GÖZ ARDI ETMEMELİYİZ”

Türkiye ve Mısır ile yeniden başlayan müzakereler hakkında da görüşü sorulan Karamollaoğlu, “Öncelik şunu ifade edeyim, Türkiye’nin Mısır ile olan münasebetlerini düzeltmesini faydalı görüyoruz. Ancak bugün Mısır’da başta olan yönetimin iktidara nasıl geldiğini de unutmamamız gerekir. Yönetim, Mursi’yi askeri bir darbe ile indirdi. Buna karşılık Mısır halkı da tepkisini gösterdi. Burada yapılan yanlışlık ise geçmişi göz ardı edip İhvan’a terörist muamelesi yapıp, yönetimi de çok meşru imiş gösterme mantığıdır” dedi.

DAVUTOĞLU: “BİR ARAYA GELMELİYİZ”

Ev sahibi olarak sözü alan Davutoğlu ise iktidarın politikalarının iflas ettiğini belirterek, “Böyle bir ortamda ülkemize ve milletimize gelecek vaat eden partilerin bir araya gelmezi zaruridir” diyerek, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum