Mısır Devrimin Yıldönümünde Gergin

Mısır Devrimin Yıldönümünde Gergin

Mısır, Mübarek rejiminin sona ermesinin üçüncü yılını kutlarken bir polis merkezi yakınında patlama meydana geldi.

Mısır, Mübarek rejiminin sona ermesinin üçüncü yılını kutlarken bir polis merkezi yakınında patlama meydana geldi. Bir kişinin yaralandığı patlamanın ardından bölgede toplanan Sisi yanlıları gösteri yaptı.

Ayn Şems bölgesindeki polis eğitim merkezi yakınındaki patlama maddi hasara sebep oldu. Polis ayrıca bölgede patlamamış bir bomba buldu. İktidarı darbe ile ele geçiren Savunma Bakanı Abdülfettah Sisi'yi destekleyenler, polis merkezi önünde toplanarak sloganlar attı.

Öte yandan dün düzenlenen ve 6 kişinin ölümüne sebep olan bombalı saldırıları ise El Kaide'ye sempati duyan bir grup üstlendi. Dün Müslüman Kardeşler ile polis arasında çıkan çatışmada ise 15 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Müslüman Kardeşler, bombalı saldırıları ise kınadı.

Tahrir Meydanı'nda toplanan Sisi yanlıları da generalin cumhurbaşkanı adayı olması için sloganlar attı. Göstericiler ayrıca 'Müslüman Kardeşlerin idamını' istedi. Müslüman Kardeşler'in popüler mekanlarından Adeviye Meydanı ise polis tarafından girişlere kapatıldı.



CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.