Milli takımlar ekmek kapısı

Milli takımlar ekmek kapısı

Son 3 yılda, 23 farklı branşta milli takımlarda görev alan toplam 239 antrenör, sözleşmeli olarak merkez ve taşra teşkilatında görevlendirildi. Atama yapılan branşlarda güreş, 82 antrenörle ilk sırada yer alıyor

Milli takımlar,  uluslararası başarı elde eden sporcular ya da antrenör olarak görev yapanlar için, adeta bir “ekmek kapısı” oldu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün (GSGM) Sözleşmeli Spor Uzmanı ve Antrenör Atama Yönetmeliği doğrultusunda; son 3 yıllık süreçte toplam 239 antrenör ve 339 spor uzmanı, sözleşmeli olarak merkez ve taşra teşkilatında görevlendirildi.
Spor hayatları yüzünden eğitimlerini tamamlayamayan ya da KPSS’de (Kamu Personeli Seçme Sınavı) başarı gösteremeyen sporcu ve antrenörler, yönetmelikle tanınan hakları kullanarak kamuda görev alabilme olanağını yakaladılar. Göreve atanan ve her yıl sözleşmeleri yenilenen antrenörle spor uzmanları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı olarak çalışıyorlar ve yaklaşık 700 Lira maaş alıyorlar.
Sözkonusu yönetmeliğin, “Son 5 yılda en az 3 kez milli takımda görev yapan antrenörler, ilgili federasyon tarafından, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri’ne, sözleşmeli antrenör olarak çalıştırılmak üzere teklif edilebilirler” hükmü doğrultusunda, merkez teşkilatında 17, taşra teşkilatında ise 222 olmak üzere toplam 239 antrenör göreve başlatıldı.
Sözleşmeli olarak antrenör ataması yapılan branşlar arasında, güreş 82 antrenörle ilk sırada yer aldı. Güreşin yanısıra, atıcılık (2), atletizm (13), badminton (5), basketbol (1), bisiklet (5), boks (23), buz hokeyi (1), cimnastik (9), eskrim (7), halter (8), hentbol (5), judo (23), karate (21), kayak (4), kickboks (1), kürek (2), masa tenisi (6), okçuluk (3), tekvando (12), vuşu (2) ve yelken (3), bowling (1) branşlarında merkez ve taşra teşkilatına antrenör ataması yapıldı.
339 SPOR UZMANI ATANDI
GSGM’nin aynı yönetmeliğinde yer alan, “Gençler ya da büyükler kategorisinde, Avrupa ve dünya şampiyonaları ile Olimpiyat Oyunları ve Akdeniz Oyunları’nda ilk 3 dereceye giren sporcular, sınavsız olarak, merkez ve taşra teşkilatında sözleşmeli spor uzmanı atanabilirler” maddesinden de bugüne kadar toplam 339 kişi yararlandı. Yönetmeliğin çıktığı tarihten bugüne kadar GSGM merkez teşkilatında 120, taşra teşkilatında ise 219 kişi, spor uzmanı olarak atandı. Ayrıca GSGM merkez teşkilatında 12 yabancı uyruklu spor uzmanı görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.