Milli takım yolcu

Milli takım yolcu

Tekvando Milli takımı Danimarkanın başkenti Kopenhagta yapılacak dünya şampiyonası iddialı gidiyor

Dünya Tekvando şampiyonası 14-18 Ekimi tarihleri arasında Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta yapılacak.  8 bayşan ve 8 erkek sporcudan oluşan Milli takım bugün Danimarka’ya gidecek. Kafilede antrenör, hakem ve diğer yöneticilerin yanı sıra basın komitesinden de TSYD Konya şube Başkanı Recep Çınar da yer alacak.
Türkiye'nin tekvandoda 2009 yılında elde ettiği önemli başarılardan söz eden Şahin, "Tekvando Milli Takımları 2012 olimpiyatlarına koşar adımlarla ilerliyor" dedi. Tekvandocuların Kopenhag'da performanslarını sergileyeceklerini ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün hedef, 2012 Olimpiyatlarının hazırlıklarını buradan başlatarak, ciddi bir şekilde oraya doğru yürümektir. Genç sporcularımızla mücadele edeceğiz. Yeni bir jenerasyon. 17 yaşında 3-4 sporcumuz var. Bunlar üç sene sonra 2012 Olimpiyatlarında yarışacak. Onların hem tecrübe kazanmalarını hem de burada başarılarını artırmalarını diliyorum. Başarılı olacaklarına inanıyoruz. Tekvando Türkiye'nin madalya lokomotifi olmaya devam edecektir."
Teknik direktör Ali Şahin yönetimindeki Milli takımlar şu sporculardan oluşmakta. Erkekler: 54 kg: Remzi Başakbuğday. 58 kg: Fırat Pozan. 62 kg: Cem Uluğnuyan. 68 kg: Servet Tazegül. 74 kg: Rıdvan Baygut. 80 kg: Serdar Yüksel. 87 kg: Bahri Tanrıkulu. +87 kg: Soner Pınarcık.. Bayanlar: 46 kg: Rukiye Yıldırım. 49 kg: Sevde Mavi. 53 kg: Sibel Yıldırım. 57 kg: Zeynep Kirez. 62 kg: Sibel Sağır. 67 kg: Nur Tatar. 73 kg: Asena Furkan Aydın. +73 kg: Burcu Sallakoğlu.
Öte yandan, Danimarka’da yapılacak olan Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonasında eskrimde olduğu gibi puanlama sisteminin elektronik sistemle yapılacağı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin yeni puanlama sisteminin hakem hatalarını minimize edeceğini ifade etti. Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü. “Sistem, elektronik alıcılarla donatılarak ayağa giyilen çorap ve yine elektronik sensörlerin yerleştirildiği sporcunun göğüs kısmını koruyan badyden oluşuyor.  Sensörler belli bir kuvvetin üzerinde gelen yumruk ve tekmeleri algılayarak sporcunun puan hanesine aktarıyor. Hakem sadece yüz bölgesine alınan darbeleri tespit ediyor. Yani sporcunun üst bölgesi hakemin inisiyatifinde kalıyor. Bilindiği gibi bu sistem eskrimde kablo bağlantılı olarak uygulanıyor. Bizde kablo yok. Sporcu daha rahat edebiliyor. Bu sitemle birlikte diğer bir yenilik de video player sistemi uygulamaya konulacak. İtiraz halinde sporcunun yaptığı hamle tekrar izleniyor. Haklı itirazlarda durum düzeltiliyor. Aksi durumlarda antrenöre verilen itiraz kartı elinden alınıyor ve müsabaka boyunca ikinci bir itiraz yapamayacak.’’
Şahin, yeni sistemin Türk sporcuları için çok bir yenilik olduğuna dikkat çekerek, ‘’Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) Yönetim Kurulu’nda bu sistem için uzun tartışmalar yaşandı. Bende elektronik sistemin hayata geçmesi için yönetim kurulu üyesi olarak epey uğraş verdim, kulis yaptım. Çünkü biz ülke olarak ‘hakkımız yenmesin başka ihsan istemez’ diyoruz. Kanımca bu sistemde daha fazla madalya alacağız’’ diye konuştu. 14-18 tarihleri arasında Kopenag’da yapılacak olan Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası ile birlikte WTF seçimlerinin de yenileneceğini ve tekrar aday olduğunu hatırlatan Şahin, Avrupa kıtasına getirilen 4 kişilik kota nedeniyle seçilmesinin kolay olmayacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.