Milli takım çeyrek finalde

Milli takım çeyrek finalde

12 Dev Adam Avustralya'yı yenerek çeyrek finale yükseldi

FIBA Dünya Kupası C Grubu’nu ikinci sırada tamamlayarak ikinci tur vizesi alan 12 Dev Adam, ikinci turda Avustralya ile karşılaştı. 12 Dev Adam, 12 sayı geriye düştüğü maçın son bölümünde inanılmaz bir geri dönüşe daha imza attı. Ay Yıldızlılar, Emir Preldzic’in üst üste kaydettiği 3 sayılık basketlerle salondan 65-64 galip ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Sinan Güler'in (35:23) ardından 33 dakika 17 saniye süre sahada kalarak 2. sırada yer alan Preldzic, ilk 3 periyottaki kötü oyununu, son periyotta ortaya koyduğu müthiş performansla telafi etti. İlk devre 4'te 0 yaparak sayı bulamayan, 3. periyotta 5 sayı üreten milli oyuncu, son periyotta 11 sayı atarak takımı sırtlayan isim oldu. Maçın bitimine 1 dakika kala Türkiye 64-59 gerideyken, arka arkaya attığı iki 3'lükle A Milli Takım'ı 65-64 galibiyete taşıyan Preldzic, gönüllerde taht kurdu.

16 sayı, 7 ribaunt ve 2 asistle A Milli Takım'ın en skoreri olan Preldzic'i, 16 sayı, 4 ribaund ve 2 asistle Sinan Güler takip etti. Avustralya, şutlarda yüzde 43 (25/58) isabet oranı elde ederken, Türkiye yüzde 40'da (23/57) kaldı.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman da, Avustralya zaferi sonrası konuştu Ataman, "Bu tip maçlarda geriden geldiğin zaman Allah da yardım ediyor. Allah yardım etti, kazandık. Dünyanın 8 takımı arasına girdik ama bu bir hedefti. Şimdi de gidebileceğimiz yerler başlıyor. Litvanya, yenebileceğimiz bir takım. Madalyaya kadar uzanmaya çalışacağız" şeklinde konuştu

Milliler, çeyrek finalde Litvanya ile karşılaşacak.

İŞTE HEYECAN DOLU O SANİYELER:

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.