‘Milli’ eğitim istiyoruz

‘Milli’ eğitim istiyoruz

TÜİK verilerine göre gençlerin yüzde 8.6'sının 14 yaşına gelmeden alkollü içecek kullandığını söyleyen Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Suna, “Bizler Milli Eğitimimizin gerçekten ‘Milli’ olmasını istiyoruz” dedi

Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Suna düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Parti ilçe binasında düzenlenen toplantıda konuşan Suna, tarihte yapılan bütün fetihlerde gençlerin önemli bir rol üstlendiğini belirterek, “Sultan Fatih 20 yaşında bir çağ kapatıp bir çağ açmıştır. Ama yaşadığımız zaman diliminde kardeşlerimizin durumu ve hükümetin tutumu bizleri derinden üzüyor. Gençlik geleceğimizin teminatıdır. Fakat gençlik üzerinde ciddi bir takım oyunlar oynanıyor. Hükümet ise oynanan bu oyunlara ne yazık ki seyirci kalmaktan öteye gitmiyor. Bizler Erbakan hocamızın şu tarihi sözlerini bir kez daha hatırlamaktayız. Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil imanlı inançlı gençliğidir” dedi.

TÜİK verilerine göre gençlerin yüzde 8.6'sının 14 yaşına gelmeden alkollü içecek kullandığını söyleyen Suna, konuşmasına şöyle devam etti: “Yani yaklaşık 3 milyon genç daha 14 yaşına gelmeden alkol tüketiyor. İşin garibi alkol kolay ulaşılabildiği için alınabiliyordur. Lakin ülkemizde satılması ve kullanılması yasak olan uyuşturucu içinde aynı rakamsal veriler geçerlidir. Ülkemizde İmam-hatip okullarının ve Kur'an kurslarının sayılarının artması vakıf ve derneklerin çalışmalarının hızlanması ne yazık ki manevi tahribatı engelleyememektedir. Bizler Milli Görüşçü gençler olarak bu işin niçin çözülmediğini gayet iyi biliyoruz. Daha ilköğretime giden çocuklarımıza derslerini öğrenmeleri için bu hükümetin talim terbiye kurulunun hazırladığı kitapların müfredatlarında flörtün normalleştirilmesi, Yunan mitolojisindeki Tanrıların sapıklığını, dinler arası diyalog, faiz problemleri aşılanırsa böyle bir neslin yetişmesi normaldir. Bizler Milli Eğitimimizin, Millî piyangonun Millisinden değil hakikaten manevi değerlerimize uygun ‘Milli’ bir eğitim olmasını istiyoruz.”

FUHUŞ KARTLARI ENGELLENMELİ

Eğitim sistemindeki en büyük sorunlardan birinin de fırsat eşitliğinin olmaması olduğunu belirten Suna, şöyle konuştu: “Yani İzmir'deki bir gemimizin okul binası ve gördüğü eğitim ile Hakkari'deki gemimizin eğitimi aynı değildir. Sonuç olarak buradaki gençlerimizin nasıl terör örgütü PKK'nın yandaşı olduğu konusunda dizlerimizi dövemeyiz. Biz buradaki gençler için ne yaptık da ‘dindar bir nesil’ olmalarını istiyoruz. PKK'nın dağ kadrolarında bulunanların yaş ortalamasının 17 olduğunu görüyoruz. Bu demek oluyor ki ya bu gençler 3 yaşında terörist oldu ya da hükümetin 14 yılda atmış olduğu yanlış adımlar bu gencin terörist olmasına sebep oldu. Konya'mızda da sigara, alkol ve uyuşturucu kullanan gençlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Daha geçtiğimiz günlerde bir genç uyuşturucudan dolayı ölü bulunmuştur. Bu tür haberler bizleri kahretmektedir. Bu duruma ‘dur’ denilmeyecek midir? Yoksa her gün bir gemimizin daha ellerimizden kayıp gitmesine seyirci mi kalacağız. Gençlerimiz aynı zamanda televizyon, internet ve sosyal paylaşım ağlarının etkisiyle evlilik dışı ilişkilere özendirilmektedir. Mevlana diyarı Konya'mızda fuhşa davet kartlarından yolda yürümez hale gelinmiş, zina alenileşmiştir. Bizler Milli Görüş Gençliği olarak bu kötü gidişe bir an önce dur delinmesi istiyoruz. Yoksa Allah muhafaza ileride her evde bir uyuşturucu içen genç, her apartmanda bir genelev olacaktır ki veriler de zaten bunu gösteriyor. Milli Görüş’ün önerisini hükümet programlarının 'Önce Ahlak ve Maneviyat' düsturu ile yapılması, çocuklarımızın ecdada özendirilmesidir. Eğer hükümet batı özentisinden vazgeçip tarihine sarılırsa o zaman ‘Milli Bir Gençlik’ yetiştirebilir.” 

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_6605.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum