Milletvekillerini Taşıyan Otobüsün Camı İçeriden De Kırılmış

Milletvekillerini Taşıyan Otobüsün Camı İçeriden De Kırılmış

Bulgaristan'da hükümet karşı protestolar kapsamında 23 Haziran'daki meclis kuşatmasındamilletvekillerini meclisten tahliye etme operasyonu sırasında internete sürpriz bir video görüntüsü düştü.

Bulgaristan'da hükümet karşı protestolar kapsamında 23 Haziran'daki meclis kuşatmasında
milletvekillerini meclisten tahliye etme operasyonu sırasında internete sürpriz bir video görüntüsü düştü. Görüntüde, bakan ve vekilleri taşıyan otobüs camının içerden de kırıldığı görülüyor.

Videoyu yükleyenler, ülkede büyük bir gösteri sahnelendiğini öne sürerek, “Otobüs kitlenin en yoğun olduğu yere sokuldu. Bu provokatif davranışın kime yararı vardı? Aleksandır Nevski Katedrali etrafında otobüs neden en uzun yolu seçerek tur atmaya karar verdi? Neden vekil ve bakanlar otobüsün arkasından giden zırhlı polis aracına yerleştirilmedi? Bu daha güvenli bir tercih olmaz mıydı?" ifadeleri yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan emniyet ise, otobüs camının dışarıdan atılan cisimle çatladığı, kırılarak içerdekilere zarar vermemesi için bir güvenlik elemanı tarafından kalkanla kırıldığı belirtildi.

23 Haziran akşamı, yaklaşık 40 milletvekili ve 3 bakan, meclisin abluka altın alınması sonucu otobüsle tahliye edilmeye çalışılmış, operasyon başarısız olunca otobüs tekrar meclise dönmek zorunda kalmıştı. Vekiller gece saat 3 sularında polisin zırhlı araçlarıyla göstericileri dağıtmasından sonra tahliye edilebilmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.