Milletle birlikte ‘evet’

Milletle birlikte ‘evet’

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Veli Tolu, Başkanlık Divanı üyeleri Tahir Özer, Mustafa Necati Özkan, Hasan Sözüer, Mehmet Sevim ve Süleyman Akdağ ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.

Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Arslan ile görüşen SP İl Başkanı Veli Tolu, referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Saadet Partisi’nin tutumunun başından beri net olduğunu hatırlatan Veli Tolu, “Saadet Partisi camiası olarak tavrımız evettir. Referandumun sonucunun ‘evet’ çıkması yönünde çalışmalara başladık. Anayasa değişiklik paketi gündeme geldiğinden bu yana Saadet Partisi en net tavrı ortaya koymuştur. Diğer partiler reddiyatçı bir tutum izlerken, Saadet Partisi anayasa değişikliğine neden ihtiyaç olduğunu anlatmıştır. Bunun için dosya hazırladık ve bunu tüm siyasi partiler ile basın kuruluşlarına gönderdik. İstişarede bulunduğumuz pek çok sivil toplum kuruluşu değişikliğe destek verdi” dedi.
‘MECLİS ANAYASA YAPAMAZ’ ANLAYIŞI YIKILMALI
Anayasa değişikliğinin içeriğinin çok iyi anlatılmadan, tartışılmadan gündeme getirildiğini kaydeden Veli Tolu, liderler arasında villa, boy, soy, ceket tartışmaları ile zaman kaybedilmesini eleştirdi. Anayasa değişikliğinin sonuçlarının ele alınması gerektiğini anlatan Veli Tolu, Saadet Partisi olarak anayasa değişiklik paketini yeterli bulmadıklarını, buna rağmen hak ve özgürlükler alanında iyileştirmeleri dikkate alarak ‘evet’ diyeceklerini bildirdi. ‘Evet’ demelerinde önemli bir etkenin de ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin anayasa yapabilme kabiliyetini ortaya koymak’ olduğunu belirten Tolu, ‘Bu Meclis anayasa yapamaz’ anlayışına karşı çıktıklarını hatırlattı. Veli Tolu değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Saadet Partisi olarak her ne kadar yeterli olmasa da bu anayasa değişikliğine ‘evet’ diyeceğiz. YÖK, YAŞ gibi kurumların yapısında herhangi bir değişikliğin olmamasına rağmen, yeni anayasa ile kısmi iyileştirme yapılması nedeniyle oyumuz evet olacaktır. Ancak milletle birlikte bir anayasa yapılması, 1982 anayasasının toptan ortadan kaldırılması gerekiyor. Elit insanlardan oluşacak bir birimle yepyeni bir anayasa için çalışmaların başlaması şart oldu. Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerden hiçbirisinin somut bir öneri getirmediğini biliyoruz. Biz Saadet Partisi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik.”
Saadet Partisi olarak bu aşamadan sonra yeni anayasayı ve niçin evet dediklerini halka anlatacaklarını bildiren Veli Tolu, Konya’da anayasa değişikliğini anlatmak amacıyla 1 milyon broşür dağıtacaklarını, şehrin her yerini ‘evet’ afişleriyle donatacaklarını, çeşitli medya organizasyonları yapacaklarını sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.