Mhp'den Ak Parti Hükümetine Filistin Uyarısı

Mhp'den Ak Parti Hükümetine Filistin Uyarısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, AK Parti hükümetinin, uluslararası platformda elindeki tüm imkanları seferber ederek inisiyatif alması ve Filistin mazlumlarının haklarını en gür sesiyle dillendirmesi gerektiğini...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, AK Parti hükümetinin, uluslararası platformda elindeki tüm imkanları seferber ederek inisiyatif alması ve Filistin mazlumlarının haklarını en gür sesiyle dillendirmesi gerektiğini söyledi.

‘İsrail, Gazze ve Anti-Semitizm’ konulu yazılı bir basın açıklaması yapan Tuğrul Türkeş, ölüm makinasının yeniden çalışmaya başlayalı tam 6 gün olduğunu belirterek; camiler, hastaneler ve istisnasız tüm sivil yaşam alanlarının zalim bir abluka altında bulunduğunu, kadın, çocuk, yaşlı, hasta ve hatta engelli ayrımı yapılmaksızın herkes ve her yerin ‘hedef tahtası’ konumuna getirildiğini hatırlattı.

Türkeş, bugüne dek şehit olanların sayısının 165’i, yaralananların ise bin’i aştığı bilgisini paylaşarak, şöyle devam etti: “İsrail, maalesef, birilerinin kendisine pompaladığı suni özgüvene dayanarak Ortadoğu’nun ‘şımarık çocuğu’ rolünü oynamaktadır. Zannetmektedir ki kendisi için her şey ‘serbest’, her şey ‘meşru’dur. Zannetmektedir ki birtakım tarihsel hadiseleri sürekli öne sürerek katliamlar gerçekleştirebilir ve fakat asla hesap vermek zorunda kalmayacaktır. Zannetmektedir ki ‘insanlık’ mevhumu yalnızca kendi insanına mahsustur ve dünyanın geri kalanını kapsamamaktadır.”

"HALKIN DA YÖNETİCİLERİ HEZEYANLARINA GÖNÜL VERMESİN"

“Bilinmelidir ki İsrail, başındaki aşırıcıların önderliğinde, korkunç bir yalnızlığa sürüklenmektedir.” diyen MHP’li Türkeş, meselenin belki de en tüyler ürpertici kısmı ise İsrail’deki sivil halkın da yöneticilerinin hezeyanlarına dramatik biçimde gönül vermeye başlaması olduğunu aktardı.

Türkeş, “Gazze’nin birkaç kilometre uzağındaki ‘Sderot’ kentinde İsraillilerin adeta bir havai fişek gösterisi izlermiş gibi Filistin’e yağan bombaları seyretmeleri tüm dünyanın tepkisini çekmiştir. Yine bilinmelidir ki bu tutumuyla İsrail, bölgedeki anti-semitizm ve anti-siyonizm dalgalarını kendi eliyle kaşımakta ve kışkırtmaktadır. İsrail, yürüttüğü politikalarla, İsrail dışındaki Yahudi diasporasını da tehlikeye atmaktadır. Geçtiğimiz günlerde kendini bilmez bir sanatçının sosyal medyada ifade ettiği ırkçı yaklaşımlar bunun en somut göstergesidir.” dedi.

"TÜRK MİLLETİNE MENSUP YAHUDİ VATANDAŞLARA NEFRET KAMPANYASINA TEVESSÜL EDİLMEMELİ"

İsrail’in gayrı insani uygulamalarını eleştirirken, Türk milletine mensup Yahudi vatandaşlara karşı bir nefret kampanyasına tevessül edilmemesini isteyen Türkeş, “AKP Hükümeti uluslararası platformda elindeki tüm imkanları seferber ederek inisiyatif almalı ve Filistin mazlumlarının haklarını en gür sesiyle dillendirmelidir. MHP, Türk milletinin ve Filistin halkının menfaatleriyle uyumlu her türlü girişime duyarlı olacaktır. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında şehadete eren Filistinlileri rahmetle anarken, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.