Mhp Genel Başkan Vekili Vural'dan Çözüm Sürecine Tepki

Mhp Genel Başkan Vekili Vural'dan Çözüm Sürecine Tepki

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Bugün oynanan oyunların kardeşliğimizi gevşetmeye yönelik olduğu açık ve nettir.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Bugün oynanan oyunların kardeşliğimizi gevşetmeye yönelik olduğu açık ve nettir. Özellikle bu süreç içinde 'açılım' adı altın da Türkiye Cumhuriyeti’nin milli devlet yapısı, vatandaşların kardeşliği tehdit altındadır. Biz 12 Eylül darbecilere karsı mücadele ettik." dedi.

Vural, Elazığ'da düzenlenen Kardeşlik Mitingi öncesi gazetecilerle bir araya geldi. Mağduriyet içinde iktidarda olanların millete zulüm yaptığını iddia eden Vural, "Türk milliyetçiliğini yargıladılar, düşünceleri mahkûm ettiler. Mamak da C-5 de arkadaşlarımız mağdur oldu. Ülkücü ve milliyetçi olarak biz bunun edebiyatını yapmadık. Süreç içerisinde Başbakan’ın 12 Eylül edebiyatını 28 Şubat'ın edebiyatını yaparak çektiğimiz sıkıntılar üzerinde siyasi rant elde etmek isteyen zihniyete karşı MHP olarak bu iki yüzlü siyaseti deşifre etmeye kararlıyız." dedi.

Çözüm sürecini eleştiren Vural, "Bu açılım projesinden faydalanan bir tek PKK vardır. Çözüm ve barış olarak ileri sürülen bu yaklaşım sadece Öcalan’ın istek ve arzularını yerine getirme sürecine dönmüştür. PKK terör örgütü asayiş birimi kuruyor. İhalelerden yüzde 10 haraç topluyor. Vatandaşlardan dağa katılım için adam topluyor. Biz terörün bitmesini istedik çok sıkıntı çektik devletim terörü bitir dedik PKK’yı burada hâkim kıl demedik. Ben Elazığ’da haykırıyorum PKK terör örgütünü Kürtlerin temsilcisi konumuna düşürdüler. Bu çözüm sürecinde PKK dışında herkese baldıran zehri içirmiştir Başbakan. PKK bal ve yağ ile beslenen terör örgütü haline dönüşmüştür ve görülmektedir ki çekilme silahı bırakma adı altında millet kandırılmıştır. Silahları bırakacaklar, çekilecekler, gidecekler dediler bu süreci millete hazmettirmek istediler. Sonuçta ne silahı bırakma var ne çekilme var al gülüm ver gülüm ekseninde maalesef PKK besleniyor." ifadelerini kullandı.

Ana dilde eğitim konusunda da konuşan Vural, "Kimsenin evinde, iş yerinde, şarkısında, türküsünde kullandığı dil, hepimizin başının üzerinde yeri var ama unutmayalım ki bu devletimizin dili Türkçe’ dir. Eğitim dili de Türkçe’ dir. Biz birbirimizi öyle anlayacağız. Ama bugün görülmektedir ki devletimizin dilini de milletimizin birbirine aldığı dili de bölme gayreti içerisindedir. Burada AKP ‘ye oy veren değerli kardeşlerime sesleniyorum; 2007 yılında PKK terör örgütünü Irak’ın kuzeyinde varlığını bertaraf etmek amacıyla hükümete yetki verdik, ama hükümet bırakınız PKK’yı bertaraf etmeyi PKK’yı taraf haline dönüştürdü." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.