Merkel’e Göre Almanlar Bisikletçi Bir Millet

Merkel’e Göre Almanlar Bisikletçi Bir Millet

Almanya Başbakan Angela Merkel, Almanları bisikletçi bir millet olarak tanımladı. Bisiklet fuarı ‘Eurobike’ta konuşan Merkel, bisiklet sürmek için reklam yaparak, “Almanlar sadece otomobilci bir millet değil, aynı zamanda bisikletçi bir millettir de.

Almanya Başbakan Angela Merkel, Almanları bisikletçi bir millet olarak tanımladı.

Bisiklet fuarı ‘Eurobike’ta konuşan Merkel, bisiklet sürmek için reklam yaparak, “Almanlar sadece otomobilci bir millet değil, aynı zamanda bisikletçi bir millettir de.” dedi.

Ülkenin güneyindeki Friedrichshafen’de açılan bisiklet fuarı ‘Eurobike’ın açılışında konuşan Başbakan Angela Merkel, bisiklet sürmenin çevre dostu ve üstelik de sağlık için yararlı bir ulaşım aracı olduğunu söyledi.

Ülkede ulaşımda kat edilen mesafenin bugün için ancak yüzde 10’unun bisikletle yapıldığını hatırlatan Merkel, ancak burada bir artış olacağından şüphe duymadığını kaydetti.

Friedrichshafen’de devam eden ve yarın sona erecek olan fuarda bin 300 şirket bisikletle ilgili en yeni ürünlerini sergiliyor.

Ancak bisiklet satan dükkanlar ve bisiklet sektörü 2013 yılının ilk aylarında satışlardan memnun değil. Özellikle ilkbaharda havaların soğuk ve yağışlı geçmesi, ayrıca ürün test eden kuruluşların yeni bisikletler ile ilgili genelde olumsuz not vermesinin tüketiciyi etkilediği ve vatandaşı bisiklet almaktan alıkoyduğu belirtiliyor.

Alman Bisikletçiler Birliği Başkanı Thomas Kunze’nin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalara göre bisiklet satışları bu yılın ilk aylarında yüzde 20 oranında geriledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.