Merkel, Kutlama Mesajında Iraklı Türkmenleri Es Geçti

Merkel, Kutlama Mesajında Iraklı Türkmenleri Es Geçti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Irak’ın yeni seçilen Başbakanı Haydar el Abadi’ye gönderdiği kutlama mesajında IŞİD terör örgütü ile mücadelenin öneminin altını çizdi. Ancak Merkel’in Irak’ta yaşayan azınlıkların adını zikrederken...

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Irak’ın yeni seçilen Başbakanı Haydar el Abadi’ye gönderdiği kutlama mesajında IŞİD terör örgütü ile mücadelenin öneminin altını çizdi. Ancak Merkel’in Irak’ta yaşayan azınlıkların adını zikrederken Türkmenlerden bahsetmemesi gözlerden kaçmadı.

Başbakan Merkel, “Şahsınız ve hükümet ekibiniz artık terör tehdidinin geri püskürtülmesi ve Irak’ta yaşayan insanların geleceğinin barış içinde inşası yönündeki yolun düzeltilmesi için sorumluluk gerektiren bir vazife üstlendiniz.” dedi.

Merkel’in, geleceğin barışla şekillendirilmesi ile ilgili olarak sarf ettiği “içinde Sünnilerin ve Şiilerin, Kürtlerin ve Arapların ve hem de Hıristiyanlar ve Ezidiler gibi azınlıkların olduğu tüm toplum gruplarının eşit ve güven içinde yaşayabilmeleri için” cümlesinde doğrudan Türkmenlerden bahsetmemesi ise dikkat çekti.

Başbakan Merkel, Türkmenleri “tüm toplumsal grupların” içinde değerlendirmeyi uygun gördü. Merkel ayrıca, terörle mücadele için Iraklılara gelecek perspektifi sunulması gerektiğini belirtti.

Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise açıklamasında ismen bir ayırım yapmadan “Irak’taki tüm güç ve toplumsal gruplardan” bahsetti.

Almanya’nın Irak hükümetini destekleyeceğini ifade eden Steinmeier, IŞİD ile mücadelenin en üst gündem maddesi olduğuna ise dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.