Merhum Dr. Karakaya dualarla anıldı

Merhum Dr. Karakaya dualarla anıldı

Görevi başında bir hasta yakınının silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Uz. Dr. Ekrem Karakaya için Konya Şehir Hastanesi’ndeki poliklinik odasında anma töreni düzenlendi.

Anma törenine İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve hizmet başkanları, Konya Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. İbrahim Erayman, Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Oguzhan Günenc ve hastane yöneticileri ile birlikte çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Yaşanan acı hadisenin üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen olayın acısının halen yüreklerinde sıcak olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “Rahmetli Ekrem kardeşimiz hem hekimliği ile hem de kişiliği ile hepimize örnek bir insandı. Hiç hak etmediği hain bir saldırı sonucu aramızdan ayrıldı. Hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız gece gündüz demeden hastalarımızın yaralarını sarmak, onlara şifa dağıtmak için uğraşıyorlar. Ekrem kardeşimiz de birçok hastaya şifa sunan görevinin aşığı olan bir hekimimizdi. Kendisini rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum, mekanı cennet olsun. Eşine ve çocuklarına sağlıklı ömürler diliyorum. Bu sevgi ve saygının belirtisi olarak buradaki bu yoğun katılımdan dolayı da hepinize ayrı ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Tabip Odası Başkanı Erayman da, Dr. Ekrem Karakaya için rahmet diledi ve üzüntülerinin çok büyük olduğunu söyledi. Toplumsal şiddet olaylarının ciddi bir şekilde tartışılması gerektiğini belirten Başkan Erayman, “İnsanlık adına yararlı hizmetler sunmaya çalışırken kalleşçe bir saldırı sonucu doktorumuzun hayatını kaybetmesi canımızı acıtıyor, kabullenemiyoruz. Bu yaşanan acı olay herkese ders olmalı ve bir daha böyle bir olay yaşanmaması için bütün paydaşları gayret göstermeye davet ediyoruz. Konya Tabip Odası olarak sağlık çalışanlarına yönelik istenmeyen şiddet olaylarının tamamen bitmesi, iyiliğin çoğaltılması için mücadele edeceğiz. En küçük olayların bile peşini bırakmayacağız” dedi.

Konya Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Oguzhan Günenc’de anma etkinliğine katılım gösteren herkese teşekkür ederek şehit Dr. Ekrem Karakaya için rahmet diledi. Başhekim Günenç, “Hepimiz için çok değerli olan şehit doktor kardeşimiz Ekrem Karakaya’nın hatırası önünde saygıyla eğiliyor, kendisini rahmetle anıyor, mekânının cennet olmasını diliyorum” diye konuştu.

Anma programı Kuran-ı Kerim okunması ve helva ikram edilmesi ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.