Mercedes Amg Petronas Rosberg’le İkinci

Mercedes Amg Petronas Rosberg’le İkinci

Formula 1 sezonunda bir aylık aranın ardından iddialı dönen Mercedes AMG Petronas, pilotlarının yaşadığı kaza sonrası tek pilotla podyuma çıktı. Nico Rosberg, ikinci olurken takım arkadaşı Lewis Hamilton 38. turda yarışı kaldı.Formula...

Formula 1 sezonunda bir aylık aranın ardından iddialı dönen Mercedes AMG Petronas, pilotlarının yaşadığı kaza sonrası tek pilotla podyuma çıktı. Nico Rosberg, ikinci olurken takım arkadaşı Lewis Hamilton 38. turda yarışı kaldı.

Formula 1 takviminde sezonun 12‘nci yarışı olan Belçika Grand Prix‘inde Mercedes AMG Petronas, Nico Rosberg ile ikinciliği elde etti. Yarışa podyumdan başlayan Rosberg, yarışın başıyla Hamilton’ın arkasına düştü. İkinci turda Lewis’i geçmeye çalışan Rosberg, yaşadığı temas ile kaza yaşadı. Lastiği patlayan Hamilton, tur sonu pit stop yapsa da yarışı tamamlayamadı. Yarışta zaman kaybeden Rosberg ise yarışı üst sırada bitirmeyi başardı ve podyumda ikinciliği elde etti.

Rosberg, bu sonuçla 2014 sezonundaki 11’inci podyumuna ulaşmış oldu. Nico daha önce sezon beş yarışta daha ikinciliği elde ederken, dört kez da podyumun en üstünde yer almayı başardı. Bir kez de dördüncülük sahibi olan Rosberg, Britanya’da da şanssız şekilde yarış dışı kaldı.

Belçika'da ilk sırada başlayıp yarışı da üçüncü bitiren Rosberg, aldığı 18 puanla 220'ye yükselirken Lewis Hamilton ise 191 puanda kaldı. Takımlar sıralamasında ise Mercedes AMG Petronas, toplamda 411 puanla en yakın rakibinin 157 puan önünde bulunuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.