Meram ilkleri gerçekleştiriyor

Meram ilkleri gerçekleştiriyor

Konya'daki ilk Millet Kıraathanesi, Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzerinde Meram Belediyesi tarafından açıldı. Millet Kıraathanesi'nde okuma salonları, kütüphane, dinlenme alanları, internet kafe, zeka oyunları bölümü, Etnospor oyunları alanı yer alıyor

Kıraathane açılışına; AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Meram Kaymakamı Resul Çelik,  AK Parti Meram İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Dolular, Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Ali Yıldız, Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyeleri,  Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Konya İl Müdürü Abdurrahman Cüneyd Fidancı çok sayıda partili ve  davetli katıldı. Düzenlenen program, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Kıraathanenin açılışı, edilen dua ve kesilen kurdele ile yapıldı. Meram Belediye Fatma Toru açılışın ardından Erdoğan ve beraberindeki heyete kıraathaneyi gezdirdi.  

KIRAATHANE İFADE ETME ÖZELLİĞİ KAZANDIRACAK

Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, ülkeye 16 yılda çok önemli alt yapı çalışmaları yapıldığını söyledi. Bundan sonra kültür, sanat ve eğitim konularında daha yoğun yatırımların yapılacağını belirten Erdoğan, şunları kaydetti: "Okurken, önemli olan bir yandan da kendi kültür kodlarımız ile anladığımızı yazmaktır. Belki 10 okuyacak, 1 yazacağız. Söz gümüş ise sükut altındır. Okuyup veya dinlediklerimizden bir şeyler anlayabildiysek öğrendiklerimizi içimizde tutmayacağız, bildiklerimizi insanlara da anlatacağız. Konya'da bulunan büyük zatların hayatı da bu felsefe üzerine kurulmuştur. Millet Kıraathanesi'nin buradaki çocuklarımızın, gençlerimizin ve toplumumuzun bütün kesiminin okumasına, yazmasına, dinlemesine ve kendini ifade etmesine katkıda bulunacak. "
MİLLET KIRAATHANESİ ÖNEMLİ İŞLEVE SAHİP

Millet Kıraathanesi'nin açılışında konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram Belediyesi olarak bugüne kadar pek çok açılış ve temel atma töreni gerçekleştirdiklerini ifade etti. Millet Kıraathanesinin açılış gününün kendisi için çok daha büyük bir anlama sahip olduğunu dile getiren Toru, ilkleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını aktardı. 5 yıla yakın bir süredir yeni Türkiye vizyonu çerçevesinde, 2023 hedeflerine doğru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde vatandaş ve görev arkadaşları ile birlikte omuz omuza yürüdüklerini belirten Toru, "Hiç bir baskı ve dayatmaya ödün vermeden, milletimizden aldığı güç ile yürüyen Cumhurbaşkanımızın peşinden yürürken bizler de milletimiz için en iyi olanı, milletimiz ile birlikte seçerek karar verdik. Emperyalist güçlerin, ülkemizi kıskaca alma girişimlerine, diz çöktürme çabalarına karşı beraber mücadele ettik. Milli ve yerli iktidarımız, milletimizin güçlü sesi ile yankılandı. Milletin görmek istediği bir Türkiye yolunda gerek Cumhurbaşkanımız gerekse biz canla ve başla çalışmaktayız. Belediyemizin bugüne kadar hizmete aldığı tesisler sadece Meram'a değil, kültürel ve sosyal anlamda bütün bir şehre hizmet vermektedir.  Kültürüne ve geleneğine sahip çıkmayan bir milletin, millet olma şansı kalmayacaktır. Gelecekte söyleyecek bir sözümüzün olması için, geçmişten aldığımız mirasa bizim de katkı sağlayarak gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Düşmanın kelimeleri ile konuşan milletler, asla zafer kazanamamıştır. Milli dil olmadan, milli üretim olamaz. Millet Kıraathanesini Meram'da açmak, çok şükür bize nasip oldu. Modern yaşam tarzı ve sekülerleşmeyle birlikte insanların yalnızlaşması ve geleneklerinden hızla uzaklaşması görüldü. Millet Kıraathanesinin bu süreçte, önemli bir işleve sahip olacağını biliyoruz. Meram'daki bu kıraathanemiz, çok işlevli bir şekilde tasarlanmıştır. Aslına uygun şekilde güncel kitap, gazete ve dergiler bulunmaktadır. Görme engelli vatandaşlarımız da buradan rahatlıkla faydalanacaktır" dedi.   

SALİH ACIBADEM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum