"Memurlarımız enflasyona ezdirildi!"

"Memurlarımız enflasyona ezdirildi!"

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında son dönemlerde tartışılan konularla ilgili önemli tespitlerde bulundu.

İktidarın memura reva gördüğü zam oranının güncel enflasyon ve ekonomik durum açısından kabul edilemez olduğunun altını çizen Karaduman, şöyle konuştu:

5. toplu Sözleşme’den bugüne geçen sürede kıyma yüzde 92, pirinç yüzde 50, makarna yüzde 37 zamlandı. Hâl böyleyken, enflasyon çift hanelerde dolaşırken, hemen hemen her kalemde ürünlere fahiş zamlar gelirken memur maaşlarının aynı oranda artmıyor olması, en azından enflasyon oranında iyileştirilemiyor olması maalesef oldukça üzücüdür. Bu zam kararı göstermektedir ki; memurlarımız enflasyona ezdirilmiştir” dedi.”

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. İktidarın 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde memurlara teklif ettiği zammı hatırlatan Karaduman,  güncel enflasyon rakamları ve ekonomik durum açısından bu teklifin kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

“MEMURLARIMIZ ENFLASYONA EZDİRİLDİ”

“5. toplu sözleşmeden bugüne geçen sürede kıyma yüzde 92, pirinç yüzde 50, makarna yüzde 37 zamlandı” diyen Karaduman, şöyle devam etti: “Hâl böyleyken, enflasyon çift hanelerde dolaşırken, hemen hemen her kalemde ürünlere fahiş zamlar gelirken memur maaşlarının aynı oranda artmıyor olması, en azından enflasyon oranında iyileştirilemiyor olması maalesef oldukça üzücüdür. Bu zam kararı göstermektedir ki; memurlarımız enflasyona ezdirilmiştir.”

“TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR, GENELGELERLE YÖNETİLEMEZ”

Kovid-19 aşısının zorunlu olacağına dair söylentilere de değinen Karaduman, “Öncelikle ifade etmek gerekir ki; ülkemizde zorunlu aşı uygulamasının mevcut koşullarda yapılması hukuken mümkün değildir. Zira Anayasa’nın 17. maddesine göre hiç kimsenin vücut bütünlüğüne dokunulamayacağı, rızası olmadan bilimsel ve tıbbi deneylere tabi tutulamayacağı açıktır. Türkiye bir hukuk devletidir, genelgelerle yönetilemez. Bugün insanlarımız üzerinde adeta bir baskı ve mobbing aracı haline getirilmiş olan zorunlu aşılama kesinlikle hukuki ve insani değildir” dedi.

“ AFGANİSTAN YALNIZ BIRAKILMAMALI”

Karaduman, Türkiye’nin Afganistan ile ilgili yapılması gerekenleri ise şu şekilde sıraladı:

Yıllar yılı Afganistan’da kadınları katleden, çocukları öldüren, masum insanlara zulümden başka bir şey götürmeyen Amerika’nın ürettiği propagandaya itibar edilmemelidir. Amerika hiçbir zaman kurtarıcı olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır. Eğer bir terörist varsa o da Amerika’nın kendisidir.

İslam ülkeleri Türkiye öncülüğünde toplanmalı, D-8’ler harekete geçirilmeli ve Afganistan’a sözlü olarak değil, fiili olarak her türlü destek verilmelidir. Afganistan yalnız bırakılmamalıdır.

Afganistan hükümetinin ‘genel af’ ilan etmesi, herkesin can ve mal güvenliğinin sağlanması ile ilgili açıklamaları başta olmak üzere olumlu gelişmeler motive edilmeli ve desteklenmelidir.

Türkiye, Afganistan’da kalmaya devam edecekse kendi iradesi ve kendi yol haritasıyla, NATO şemsiyesi olmadan, Afgan hükümetin talebi üzerine huzur ve barışın inşası amacıyla orada kalmayı sürdürmelidir.

“YAŞANAN HİÇBİR GELİŞME IRKÇI EMPERYALİZMDEN BAĞIMSIZ DÜŞÜNÜLEMEZ”

“Bu coğrafyada yaşanan hiçbir gelişme Irkçı emperyalizmden bağımsız düşünülemez” diyen Karaduman, “Bu coğrafyada yaşanan her problemin altında ırkçı Siyonizm ve onun hain planı Büyük Ortadoğu Projesi vardır. İkiz Kuleler’e bir tiyatro ile saldırılması. Afganistan’ın işgali. Ebu Gureyb Hapishanesi. Irak’ın İşgali ve parçalanması… Kan, gözyaşı ve zulme Arap Baharı adı verilen Ortadoğu’nun yeniden dizayn süreci ve Suriye iç savaşı… Afganistan’da yaşananları da bu gerçeklikten bağımsız düşünmek büyük bir gaflet olacaktır. 40 yıldır bağımsızlık mücadelesi veren Afgan halkı önce Rusya’nın işgalinden kurtulmuş, akabinde de gelinen süreçte Amerika’yı bozguna uğratmıştır. Bunun neticesinde Afganistan’da yaşanan gelişmeleri büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz. Bu çerçevede başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri Afgan hükümeti ve halkının yanında olduğunu güçlü bir şekilde göstermelidir. Vakit Afgan hükümetinin ve halkının yanında olmak vaktidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum