Mekke Konaklama Sektöründe Bu Yıl Gelir Düşecek

Mekke Konaklama Sektöründe Bu Yıl Gelir Düşecek

Kutsal şehir Mekke’deki konaklama sektörünün bu hac sezonunda 800 milyon dolarlık bir kayıp yaşamasının beklendiği bildirildi. Mekke Ticaret ve Endüstri Odası emlak komitesi başkanı Mansur Ebu Reyaş, hükümetin yabancı hacı sayısında...

Kutsal şehir Mekke’deki konaklama sektörünün bu hac sezonunda 800 milyon dolarlık bir kayıp yaşamasının beklendiği bildirildi. Mekke Ticaret ve Endüstri Odası emlak komitesi başkanı Mansur Ebu Reyaş, hükümetin yabancı hacı sayısında yüzde 20’lik azaltmaya gitmesi, devam eden genişleme çalışmaları, Arap dünyasındaki karmaşa ve Ebola virüsü gibi nedenlerden dolayı hac gelirlerinin ciddi oranda azalacağını söyledi.

Arab News’e konuşan yetkili, bu yıl hac sezonu için tahmin edilen 933 milyon dolarlık gelirin geçen yıla kıyasla yüzde 45 az olacağını belirtti.

Bu yıl hac için Suudi Arabistan’a gelecek ziyaretçi sayısının azalma sebepleri arasında Ebola virüsü nedeniyle Sierra Leone gibi bazı Afrika ülkelerine yasak koyulması da sayılıyor.

Ebu Reyaş, Kabe etrafındaki genişleme çalışmalarının tamamlanması ile sektörün tekrar toparlanacağını sözlerine ekledi. 2016’daki hacı sayısının 2 milyonu bulması ve bunun da konaklama sektörüne olumlu yansıması bekleniyor.

Emlak sektöründeki uzmanlara göre hacı adayları konaklama için ortalama 800 dolar civarında harcama yapıyor. Merkezde kalan hacılar bin 70 ile bin 870 civarı ücret öderken Kabe’ye uzakta kalmayı tercih eden hacıların ödediği fiyat 270 dolara kadar düşebiliyor. Bunun yanı sıra beş yıldızlı otellerin fiyatı verilen hizmete göre farklılık gösteriyor ve az sayıda hacı tercih etse de bazı otellerin fiyatı 6 bin 700 doları aşıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.