Mehter Takımı, Moskova Caddelerini İnletti

Mehter Takımı, Moskova Caddelerini İnletti

Rusya’nın başkenti Moskova’nın kuruluşunun 867. yılı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye’den gelen Mehter Takımı, ihtişamlı bir gösteri yaptı. Bu yıl ilk kez Moskova’da törenlere katılan Mehter Takımı’na Rusya vatandaşları büyük...

Rusya’nın başkenti Moskova’nın kuruluşunun 867. yılı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye’den gelen Mehter Takımı, ihtişamlı bir gösteri yaptı. Bu yıl ilk kez Moskova’da törenlere katılan Mehter Takımı’na Rusya vatandaşları büyük ilgi gösterdi.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen askeri orkestralar meşhur Tverskaya caddesinde özel kıyafetleriyle yürüyüş düzenledi. Yeşil ve kırmızı üç hilalli Osmanlı bayrağı ve Türk bayrağı törende yerini aldı. Orkestranın çaldığı mehter marşları Moskova sokaklarını inletti.

Festivale katılan Marina, "Moskova'da yaşadığım için çok mutluyum. Moskova dünyanın en güzel en muhteşem şehri benim için. Düzenlenen bu festival bizleri mutlu ediyor, canlılık veriyor. Bu kadar çok insanın şehir gününün kuruluşu adına burada toplanması çok güzel." dedi.

Türk Mehter Takımı’nın geçişini izlediğini ve çok ilginç bulduğunu ifade eden Marina, "Bizim için çok farklıydı. Düşünüyorum ki herkesin hoşuna gitmiştir. Her şey çok güzeldi, elbiseleri renkli ve çok ilginçti. Eğer başka bir yerde tekrarı olacaksa gidip izlemek isterim." ifadeleriyle duygularını paylaştı.

Bayrama ailesiyle gelen Liliya, "Moskova şehir günü 90'lı yıllardan sonra her yıl kutlanmaya başlandı. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum her ülke kendi orkestrasını kendi kültürünü en güzel şekilde temsil etti. Çok iyi bir şekilde bu gösteriye hazırlanmışlar. Türk orkestrasını izledim. Türk kültürünün yansıtan çok renkli çok hoş kıyafetleri vardı. Buradaki her ülke birbirinde farklı ve çok özeldi." değerlendirmesinde bulundu.

Moskova’nın doğum günü olduğunu ifade eden İrina ve Anuta da, "Bu bize kendi vatanımıza milletimize olan saygımızı sevgimizi hatırlatıyor. Kendi ülkemizle gurur duyuyoruz… Türk Mehteranın birbirinden güzel kostümleri oldukça hoştu. Mehter takımını izledikten sonra içimizde savaşçı bir ruh hissettik. Yeniçerileri hatırladık. Türk takımını bu yıl ilk defa bu festivalde gördük." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.