Mehmet Sözer son yolculuğuna uğurlandı

Mehmet Sözer son yolculuğuna uğurlandı

Refah Partisi'nin son İl Başkanı, Milli Görüş emektarlarından iş adamı Mehmet Sözer hayatını kaybetti. Kozağaç Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazına Protokol ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi

Kapatılan Refah Partisi'nin son İl Başkanı, Milli Görüş emektarlarından, Meram Kozaağaçspor’un Onursal Başkanı ve iş adamı Mehmet Sözer hayatını kaybetti. Gece saatlerinde evinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Sözer'in ani vefatı sevenlerini üzdü. Sözer'in cenazesi Kozağaç Merkez Camii'nde kılındı. Cenaze törenine Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Genel İdare Kurulu Üyeleri Mustafa Özkafa ve Mehmet Şen, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ak Parti İl Başkanı Musa Arat, AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, çok sayıda bürokrat, STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Sözer'in oğulları taziyeleri kabul etti. Merhum'un cenaze namazı Cuma namazını müteakip kılındı.

Namaz sonrası bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Sözer'in hayırda yarışan biri olduğunu belirterek, "Son dönemde ekmek fırınlarını gezerek ihtiyaç sahibi olup ekmek isteyenleri geri çevirmeyin diye fırınları tembihlemişti. Ücretsiz verilen ekmeklerin ücretlerini ödüyordu. Allah rahmet eylesin" diye konuştu. Daha sonra Sözer'in naaşı dualarla Kozağaç Mezarlığı'na defnedildi. Merhaba Gazetesi olarak Mehmet Sözer'e Allah'tan rahmet, başta Sözer ailesi olmak üzere, sevenlerine ve yakınlarına da başsağlığı diliyoruz.

MEHMET SÖZER KİMDİR?

1951 yılında Konya’nın, eskiden merkez köyü olan Kozağaç Mahallesinde doğdu. Terzilik, gıda ve mandıra, mobilya, beyaz eşya, sıhhi tesisat toptan dağıtım, çeşitli bayiliklerle iştigal etti. Konya’da faizsiz sisteme dayalı konut sahibi olma modeli, büyük hizmet ve yörünge olarak toplam 5 bin konutun, yöneticiliğini ve başkanlığını yaptı. Milli Görüş Hareketi'ne Kozağaç Mahallesi temsilcisi olarak göreve başlayan Sözer, Milli Selamet Partisi Gençlik Kolları Merkez İlçe Başkanlığı, Refah Partisi İl Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Refah Partisi Meram Kurucu Üyeliği ve İlçe Başkanlığı, Refah Partisi Konya İl Başkanlığı yaptı. Refah-Yol Hükümeti sırasında Konya İl Başkanı idi. Refah Partisi kapanınca, Fazilet Partisi'nde Konya İl Müfettişliği görevinde bulundu. Meram Meclis Üyeliği, Meram İl Genel Meclis üyeliği görevlerinde bulundu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.