Mehmet Oktut son yolculuğuna uğurlandı

Mehmet Oktut son yolculuğuna uğurlandı

Konyaspor'da futbolcu, yönetici ve başkan olarak görev alan ve spor tarihine başarısı ile damga vuran Mehmet Oktut hayatını kaybetti.

Konyaspor'da futbolcu, yönetici ve başkan olarak görev alan ve spor tarihine başarısı ile damga vuran Mehmet Oktut hayatını kaybetti. Bir dönem Konyaspor’da görev alan ve başarılı işlere imza atan Mehmet Oktut, 67 yaşında hayatını kaybetti. Merhum Oktut, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Musalla Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze merasimine Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Özkafa, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, Oktut ailesinin akrabaları, yakınları, sevenleri, dostları, iş, siyaset, spor dünyasından isimler ve çok sayıda kişi katıldı. Merhaba Gazetesi olarak bizler de merhuma Allah'tan rahmet diler, acılı ailesine de sabr-ı cemil niyaz ederiz.

adsiz.jpg

MEHMET OKTUT KİMDİR?

Mehmet Oktut, 1954 yılında Konya’da doğdu. İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.1969 yılında Konyaspor genç takımında başladığı futbolda genç milli takım ve 1972-1976 yılları arasında Konyaspor profesyonel takımında oynadı.1976 yılında Ankaragücü’ne transfer oldu ve 3 yıl sonra futbolu bırakarak Konya’ya döndü ve aile şirketi ile ticaretle uğraştı. Farklı dönemlerde yıllarca Konyaspor’da yöneticilik ve başkanlık görevlerini yerine getirdi. Uzun yıllar Karatay Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyeliği ve başkan vekilliği yaptı. İHL Vakfı, Mevlana Kültür Hizmetleri ve çeşitli STK’larda görev yaptı.

SAİT ÇELİK

349529.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.