MEDAŞa eleştiriler

MEDAŞa eleştiriler

İl Genel Meclisinde elektrikle ilgili sorunlara gündeme getirildi. Meclis üyeleri, aksaklıklardan dolayı MEDAŞı sert bir dille eleştirdi

Konya İl Genel Meclisi Mayıs toplantılarının üçüncü birleşimi, ihtisas komisyonlarının raporlarının görüşülmesiyle devam etti. Toplantıda gündem dışı söz isteyen Bozkır İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Gün ise elektrik faturalarının tahsilatındaki aksaklıkları gündeme getirdi. MEDAŞ yetkililerinin, faturaların aboneye gönderilmesi ile tahsilatı arasındaki 10 günlük süre sonrasında yapılması gereken ihbarnamenin, vatandaşın eline geçmeden elektriğini kestiğine dikkat çeken Gün, kesilen cezanın faturanın bedeline bakılmaksızın 18 TL olduğunu, cezanın son güne denk gelse bile faiziyle birlikte tahsil edildiğini kaydetti.

SADECE PARA TAHSİLATIYLA İLGİLENİYORLAR

Bu konuda kendilerine vatandaştan gelen şikayetlerin arttığını dile getiren Gün, “10 TL’lik faturaya da 100 TL’lik fatura bedeline de 18 TL ceza kesiliyor. Bu işte biraz Deli Dumrul mantığı var gibi. Daha önce uygulamaya konulan çiftçilerin tarlalarında bulunan trafoların tamir ve bakım ücretinin üretici ödemek kaydıyla bir elektrik mühendisi ile anlaşılması gerektiği yönünde almış oldukları karar da maalesef çiftçimizi mağdur etmektedir. Sanırım MEDAŞ sadece para tahsilatıyla ilgilenmekte. MEDAŞ’ın yaptığı bu haksız uygulamayı bir kez daha gözden geçirmesini ve sorunu çözmesini umut ediyorum” dedi.

Bütün ilçelerde yoğun şekilde yaşandığı ifade edilen sorun ile ilgili İl Genel Meclisi üyeleri de söz istedi. MHP Grup Başkan Vekili ve Seydişehir İl Genel Meclisi Üyesi Yılmaz Ünal, elektrik ile ilgili sorunlarda MEDAŞ’tan herhangi bir muhatap bulamadıklarının altını çizerek, “Bugün kuvvetli bir rüzgar esse MEDAŞ’ın oluşacak hasarı çözebileceğini sanmıyorum. Bu sıkıntıların çözümünde sorun yaşanmaması için bir protokol imzalanması gerekir. Özelleştirme İdaresi derhal konuyu çözüme kavuşturmalı” diye konuştu.

MEDAŞ’ın artık yatırım ya da tesis yapmadığına, sokak lambasını bile takamaz duruma geldiğine değinen Sarayönü İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Turan ise “Burası insanlara faydalı olması için özelleştirildi. Ama vatandaşın tarlasındaki direğe kendi taktığı lambayı bile ben taktım diye gösteriyor” diyerek, MEDAŞ’ın para toplama derdine düştüğünü ileri sürdü.

ÇÖZÜM İÇİN İŞBİRLİĞİ ÖNERİSİ

MEDAŞ ile ilgili Meclis gündemine gelen sorunların hala çözülmediğini belirten Hüyük İl Genel Meclis Üyesi Gürdal Yorulmaz da belediyelerin camilerin elektrik borcunu ödeyemediği için cami ve minarelerin elektriklerinin sürekli kesildiğine vurgu yaptı. Yorulmaz, MEDAŞ’ın uyguladığı yüzde 100’lük zammı da eleştirerek, Konya gibi bir büyük şehirde yaşananları “büyük bir ayıp” sözleriyle yorumladı.

Akören İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Yalçın ise trafolarla ilgili sorunu gündeme getirdi. Yalçın, şahıs veya sulama kooperatiflerinin trafolarının özel bir şirketle anlaşmak zorunda bırakıldığını, bununla ilgili yapılacak sözleşme MEDAŞ’a iletilmeden elektriğin açılmadığını kaydetti ve çiftçinin 200-300 TL’ye yapılan bu sözleşme ücretlerini ödemekte zorlandığına değindi.

Meclis’te elektrik ile ilgili gündeme gelen sorunları MEDAŞ yetkilileriyle görüştüklerini ve çözüme kavuşturulması yönünde söz aldıklarını hatırlatan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, kendisinin de sıkça rastladığı sorun ile ilgili MEDAŞ yetkililerini birlikte çözüm aramaya çağırdı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.