Meclis Başkanı Çiçek Moldova'da

Meclis Başkanı Çiçek Moldova'da

TBBM Başkanı Cemil Çiçek, Moldova'ya ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. Bugün başkent Kişinev'e gelen Cemil Çiçek, mevkidaşı İgor Corman'la bir araya geldi. Bugün temaslarına Gagauz Özerk Bölgesi'nde devam edecek olan Cemil Çiçek, yarın...

TBBM Başkanı Cemil Çiçek, Moldova'ya ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. Bugün başkent Kişinev'e gelen Cemil Çiçek, mevkidaşı İgor Corman'la bir araya geldi. Bugün temaslarına Gagauz Özerk Bölgesi'nde devam edecek olan Cemil Çiçek, yarın ise Romanya'ya geçecek.

Moldova Parlamentosu Başkanı İgor Corman ile bir araya gelen Cemil Çiçek, basına kapalı görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Corman, ziyaretten memnuniyetini dile getirirken önümüzdeki dönemde ikili ilişkilerin artacağının sinyalini verdi. Moldova ile Türkiye arasındaki vize muafiyeti anlaşmasının 3 Haziran'da yürürlüğe gireceğini hatırlatan Corman, Moldova vatandaşlarının 28 Haziran'dan sonra Şengen bölgesine de vizesiz seyahat edeceğini dile getirdi. Moldova Parlamentsosu Başkanı Corman, iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha yüksek seviyesine çıkarılması üzerinde mutabık kaldıklarını ifade etti.

Cemil Çiçek ise ilk defa Moldova'da bulunduğunu belirterek misafirperverliği için mevkidaşı Corman’a teşekkür etti. Çiçek, Moldova’nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve siyasi birliği ile Avrupa-Atlantik kurumlarıyla entegrasyonunu desteklediklerini kaydetti. Cemil Çiçek, bu süreçte Gagauzya Özerk Bölgesi'nin, özerklik statüsü aşındırılmaksızın Moldova’nın bir parçası olarak kalacağını ümit ettiklerini belirtti.

Moldova Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti'nin öğle yemeğinde misafiri olacak Çiçek öğleden sonra temaslarda bulunmak üzere Gagauz Özerk Bölgesi'ne hareket edecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.