Gurbetçiler Türkiye'ye çok kolay gelecek! Yolculuk sadece 32 saat sürecek

Gurbetçiler Türkiye'ye çok kolay gelecek! Yolculuk sadece 32 saat sürecek

Türkiye'ye tatile gelmek isteyen gurbetçiler çeşitli yolculuk alternatiflerini araştırıyor. Son olarak trenli yolculuğu tercih eden gurbetçiler bu hizmetten memnun olduklarını dile getirdiler. Arabayla trene binmenin mümkün olduğu sistemde bilet 389 Euro.

Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa ve Avusturya gibi ülkelerde yaşayan milyonlarca gurbetçi, tatili Türkiye'de değerlendirmek için yollara döküldü. Son yıllarda popüler hale gelen arabalı trenlerin detayları belli oldu. Gurbetçiler, araçlarını trene yükledikten sonra yataklı vagonlarda dinlenerek yolculuk yapabiliyor.

gurbet-4.jpg

TÜRKİYE'YE YOLCULUK 32 SAAT SÜRÜYOR

Türkiye yolculuğu için Avusturya'nın Villach kentinden hereket eden "Optima Ekspres", Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan güzergahından Kapıkule Tren Garı'na 1400 kilometre katederek ulaşıyor.

gurbet-2.jpg

Tren, gümrükteki işlemlerin ardından Edirne merkezdeki Ayşekadın Garı'na geliyor. Bilet fiyatları kişi başı 207 avro, özelliklerine bağlı olarak ise araç başı 389 avrodan başlıyor. Yolculuk süresi sadece 32 saat.

gurbet-3.jpg

Almanya'dan Konya'ya giden Sebahattin Süzer ise yolculuğunun rahat geçtiğini dile getirdi. Arabalı treni 10 yıldır kullandığını belirten Süzer, "Biraz geç geldik ama geç olsun da güç olmasın tabii. Trende gelene kadar istirahat ettim, sohbet ettik, yeni arkadaşlarla tanıştım, her yörenin insanı var trende. Rahat ve iyi bir yolculuk geçirdim." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi