Mantı çeşidinde sınır tanımıyorlar

Mantı çeşidinde sınır tanımıyorlar

Konya'da bir restoranda karides, mercimek, ıspanak, tavuk ve çikolatayla hazırlanan mantı çeşitleri ilgi görüyor

Konya'da bir restoranda karides, mercimek, ıspanak, tavuk ve çikolatayla hazırlanan mantı çeşitleri ilgi görüyor. Restoran sahibi Ahmet İlarslan yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıldır Konya'da restoran işletmeciliği yaptığını, müşterilerine farklı tatlar sunmaktan zevk aldığını söyledi.
Un, yumurta, tuz ve suyun karıştırılmasıyla hazırlanan mantı yufkasının içine değişik malzemeler koyarak birçok kişiye hitap eden farklı tatlarda mantı çeşitleri hazırladıklarını anlatan İlarslan, karidesten mercimeğe, ıspanaktan tavuğa kadar birçok ürünle mantı hazırlayarak müşterilerine sunduklarını anlattı.
Hazırlanan mantı türleri arasında en çok karidesli mantının müşteriler tarafından ilgi gördüğünü ifade eden İlarslan, ''Küçük parçalar halinde kestiğimiz yufka parçalarının içine karides ve kaşar koyarak özel bir teknikle gül şeklinde kapatıyoruz. Kızarttığımız mantıyı, yanında baharatlı yoğurt sosu ile servis ediyoruz'' dedi.
RENGİNİ PANCARDAN ALAN KIRMIZI ERİŞTE
Mantının yanı sıra erişte de çeşitlilik yaptıklarını anlatan İlarslan, şunları kaydetti:
 ''Mantı çeşitlerinin yanı sıra erişte çeşitlerimiz de mevcut. Un, su, yumurta ve tuz ile yoğurulan hamurun içine atılan domates, ıspanak, havuç ve pancar püresi, hazırlanan erişteye rengini veriyor. Hem birbirinden renkli hem de doğal erişte çeşitleri elde etmiş oluyoruz. Pancardan kırmızı, ıspanaktan yeşil, domatesten turuncu, havuçtan sarı renkte erişte yapıyoruz. Bazı müşterilerimiz değişik renkteki erişteleri görünce şaşırıyor.''

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.