Mantar gibi türediler

Mantar gibi türediler

Sarayönü ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen, faizsiz 5 yıl geri ödemeli 15 bin liraya kadar kredi imkanı sunulan istihdam proje sayesinde, ilçede kültür mantar

Sarayönü ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen, faizsiz 5 yıl geri ödemeli 15 bin liraya kadar kredi imkanı sunulan istihdam proje sayesinde, ilçede kültür mantarı üretimi yapan işletme sayısı, son 10 ayda, sıfırdan 125'e ulaştı.
Sarayönü Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan yaptığı açıklamada, işsizliği azaltmak ve istihdam yaratabilmek için çok sayıda proje hazırladıklarını söyledi.
Bu kapsamda mantar üretimi, meyvecilik, çiftçilik gibi farklı alanlarda projeler yürüttüklerini dile getiren Turan, özellikle kültür mantarı üretimi projesine ilçe halkının çok büyük ilgi gösterdiğini belirtti.
Turan, 2010 yılının ocak ayında başlattıkları istihdam projesi sayesinde ilk kültür mantarı tesisinin Eylül 2010'da kurulduğunu anımsatarak, ilçede şu anda 125 kültür mantarı üretim tesisi bulunduğunu, 30 kişinin ise kompost alarak üretim hazırlığı yaptığını ve kısa sürede toplam işletme sayısının 150'yi aşacağını kaydetti.
Türkiye'de yıllık kültür mantarı üretiminin 26 bin 526 ton olduğunu ifade eden Turan, Sarayönü'nde ise bir yıllık üretimin 1500 tona ulaşmasını beklediklerini, hedeflerinin Antalya'nın Korkuteli ilçesinden sonra en büyük üretim merkezi konumuna gelmek olduğunu bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.