MAKTEK Fuarı yarın açılıyor

MAKTEK Fuarı yarın açılıyor

MAKTEK Fuarı paydaşları yaptıkları basın toplantısı ile ekonomik krizin ve tedirginliklerin ancak üretim ile aşılacağını söyleyerek, bankalara “Uygun faiz politika çağrısında” bulundu

10-13 Nisan 2019 tarihleri arasında Konya'da ilk kez gerçekleştirilecek olan “Takım Tezgahları, Metal, Sac İşleme Makinaları, Tutucular- Kesici Takımlar, Kalite Kontrol-Ölçüm sistemleri, CAD/CAM, PLM Yazılımları ve Üretim Teknolojileri Fuarı” öncesi Dedeman Otel'de fuar paydaşları beraberliğinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya; TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, Makina İmalatçıları (MİB) Genel Sekreteri M. Nail Türker ve Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş katıldı.

65'İN ÜZERİNDE ŞEHİRDEN KATILIM OLACAK

MAKTEK Fuarı'nın İstanbul ve İzmir'den sonra şimdi de ilk kez Konya'da yapılacağını söyleyen TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Takım tezgahlarının en yaygın kullanıldığı şehirlerden biri olan ve 'KOBİ' başkenti olarak adlandırılan Konya, otomotivden savunma sanayine, tarımdan mobilya imalatına kadar yüzde80'in üzerinde alanda üretim yapmaktadır. Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneğiyle uzun yıllardır sürdürdüğümüz olumlu iş birliğine istinaden artık alanında sektörünün ülkemizdeki en büyük fuarı haline gelen MAKTEK markasını İstanbul ve İzmir'den sonra nihayetinde Konya'ya taşımaya karar verdik” dedi. MAKTEK'in Konya'da sektörel bazda önemli bir iş hacmi oluşturacağını ifade eden Ersözlü, bu fuar ile yaklaşık 250 milyon dolarlık bir iş hacmi planladıklarını dile getirdi. Ersözlü, “Fuar boyunca 65'in üzerinde şehirden yüzlerce sektör heyeti fuarımızı ziyaret edecek” şeklinde konuştu.

“SEKTÖREL BAZDA TEDİRGİNLİK YAŞIYORUZ”

Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, Konya'nın KOBİ başkenti olması sebebiyle böyle bir fuarın yapılmasını çok yerinde bulduğunu belirtti. “Çünkü Konya, başta otomotiv yedek parça olmak üzere; tarım aletleri, spor amaçlı tüfek, her türlü döküm, makine, kalıpçılık gibi imalat sektörlerini içinde bulunduruyor” diyen Varlık, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yıllık ülkeye getirilen 5 bin adet takım tezgahının yaklaşık 850 adedi Konya'ya gidiyor. Bu da pazarın yüzde 17'sine tekabül ediyor. Konya, MAKTEK markasına ihtiyaç duyuyordu. Biz, yatırım oranlarının artırılması için finansal çözümler oluşturmayı hedefliyoruz. Çünkü geçtiğimiz yıl döviz kullanımı ve leasinglere ilişkin yayınlanan tebliğin yanı sıra döviz kurlarındaki dalgalanmalar da sektörümüzü tedirgin etti. Bankaların, daha uygun faiz politikalarıyla sanayide yatırımın önünü açması gerekiyor. Buradan bankacılık sektörüne çağrıda bulunuyoruz.”

EKONOMİK KRİZ ÜRETİMLE AŞILIR

MİB Genel Sekreteri M. Nail Türker de şunları kaydetti: “Makina imalat sanayi, Konya ihracatının yüzde 22'sini oluşturuyor. Fuarın zamanlaması ile birlikte sektörümüze yenilik getireceğini ümit ediyorum. Son yıllarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar gösterdi ki, krizden çıkışın tek yolu kaliteli, yüksek teknolojiye dayalı üretim ve ihracat yapmaktır. Dünyada bir ekonomik yarış var. Çağın gerekliliğinin dışında kalmadan AR-GE'ye dayalı üretim yapmalıyız.” KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş ise Tarım Fuarı ile Konya'da 300 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladıklarını, bu fuar ile birlikte de yine on binlerce insana ev sahipliği yapacaklarını ve şehrin ekonomisine ciddi katkı sağlayacaklarını belirtti.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.