Makinede İhracatın İthalatı Karşılama Oranı Artıyor

Makinede İhracatın İthalatı Karşılama Oranı Artıyor

Makine sektöründe senenin ilk 7 ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı 52,3 oldu. Bu oran 2013’ün aynı döneminde yüzde 45,2 idi. Eğilimin devam edeceğini vurgulayan Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı...

Makine sektöründe senenin ilk 7 ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı 52,3 oldu. Bu oran 2013’ün aynı döneminde yüzde 45,2 idi. Eğilimin devam edeceğini vurgulayan Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, “Makine sektörünün ihracatı 2014 ilk 7 ayında yüzde 8,5 artarak 8,7 milyar dolara dayandı. Makine sektörünün ihracatı artacak.” dedi.

Türkiye’nin makinelerinin dünyada hak ettiği yeri alacağını dile getiren Dalgakıran şunları ifade etti:

“Makine Tanıtım Grubu etkinlikleri dâhilinde hedef ülke olarak belirlenmiş olan ve lobi faaliyetlerinin yürütüldüğü ülkelerden ileti almaktayız. Örneğin ülkemizin makine ihracatında yüzde 16 payı bulunan Almanya’ya yapılan ihracatta 2014 7 ayında yüzde 13,8 oranında artış elde edilmiştir. En çok makine ihracatı yapılan ülke sıralamasında ikinci olan Amerika’ya ihracatta yüzde 27,9, üçüncü sırada olan İngiltere’ye ihracatta ise yüzde 1,7 artış görülmüştür. İlk üç ülkenin yanı sıra en çok ürün satılan ülkelerden Fransa, İtalya, İran ve İspanya’ya yapılan ihracatımızda da artış var.”

Önemli makine ithalatçıları içerisinde gerilemelerin de olduğunu anlatan Adnan Dalgakıran, satışların Rusya’ya yüzde 7,9, Irak’a yüzde 10,2 ve Azerbaycan’a yüzde 8,1 daraldığını açıkladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.