Makine mühendislerine Torba Yasa anlatıldı

Makine mühendislerine Torba Yasa anlatıldı

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi ve Konya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Torba Yasa konulu seminer önceki akşam Makine Mühendisleri Odasında verildi

Seminere konuşmacı olarak katılan Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, Torba Yasa’nın getirdiklerini anlattı.

Torba Yasa’nın birikmiş kamu alacaklarının ödenmesi ve gecikmiş ödemelerin en uygun şartlarda ödenmesi için iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, “6111 Sayılı Kanun ile mükelleflere vergi cezalarından kurtulmak için önemli bir fırsat sunulmuş oldu. 25 Şubat 2011’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla birlikte, mükellefler borçlarını faizsiz ve eşit taksitler halinde ödeme imkanı buldu” dedi. Yasanın sadece geçmişe yönelik borçların yapılandırılmasına yönelik olmadığını dile getiren Aksöz, “Yasanın iki boyutu var. İlki geçmişe yönelik borçları, kamu alacaklarını yapılandırması ve mükelleflere ödeme kolaylığı sağlamasıdır. İkincisi ise geleceğe yönelik bir güvence oluşturmasıdır. Yani mükellefler, kanun kapsamında borçlarını yapılandırdıkları zaman vergi denetimine tabi tutulmayacaklar” dedi.

Kanunun kapsamına vergi harçları, ecri misil, destekleme fonları gibi birçok kamu alacağının girdiğini bildiren Sıtkı Aksöz, “Genel anlamda adli cezalar kapsam dışında bırakılmakla birlikte trafik para cezaları, seçimlerle ilgili ve nüfus idaresince verilen cezalar kapsamın içinde kaldı. Mükellefler bu fırsatı çok iyi değerlendirmeli. Bir mükellefin birden fazla vergi dairesine borcu olabiliyor. Buna dikkat edilmeli. Mükellef, borçlu olduğu her vergi dairesi için ayrı ayrı başvuru yapmalıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.