Mahallelerinde yüksek kat istemiyorlar

Mahallelerinde yüksek kat istemiyorlar

Meram Belediyesi’nin müstakil, bahçeli evlerin bulunduğu Büyük Kovanağzı – Küçük Kovanağzı – Hacı İsa Efendi Mahallesi’nde 5 katlı yapılaşmanın önünü açan imar düzenlemesi mahalle sakinlerinin tepkisini çekti

Büyük Kovanağzı – Küçük Kovanağzı – Hacı İsa Efendi Mahallelerini kapsayan, Çeçenistan Caddesi’nden başlamak üzere Antalya Çevre Yolu’na kadar büyük bir alanı kapsayan imar düzenlemesine askı süresinde yüzlerce itiraz yapıldı. Bununla yetinmeyen bölge sakinleri sosyal medya üzerinden düzenledikleri kampanyalar ile “Huzurumuzu bozmayın, ‘Yeşil’ Meram, ‘Gri’ Meram olmasın” diyerek Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve Meclis Üyeleri’ne düzenlemenin iptali için çağrı yapıyorlar. Yapılan imar düzenlemesi ile ruhsatı 1-5 yıl önce verilmiş çok sayıda yapının yıkılması öngörülüyor. Yüksek katlı yapılaşmanın zararlarının konuşulduğu bir dönemde şehrin yeşil kalmış nadir bölgelerinde uygulanmak istenen ‘5 kat’ dayatmasına karşı çıktıklarını belirten vatandaşlar, “Lütfen mahalle huzurumuzu bozmayın, çocuklarımız yeşil bahçelerinde, sokaklarında oynayabilsinler” diyor.

1-057.jpg

YÜKSEK KAT LALEBAHÇE’YE DAYANDI!

Yüzlerce imza toplayan ve mahallelerinde uygulanmak istenen yüksek katı içeren imar düzenlemesine karşı olduklarını beyan eden vatandaşlar, imza toplayarak Meram Belediyesi’ne, AK Parti İl Başkanlığı’na ve Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti. Yetkililer ile de görüşerek düzenlemenin iptalini isteyen vatandaşlar sosyal medyada yayınladıkları deklarasyonda, şöyle denildi: “Birçok mahallede uygulanan, bahçeli ev tipini ve mahalle huzurunu yok eden imar uygulamalarından sonra, şimdi de gri beton - yüksek kat, Lalebahçe’ye dayandı. Sizlerin, her birinizin müstakil – bahçeli ev imarından yana olduğunuzu düşünüyoruz. B. Kovanağzı – K. Kovanağzı – Hacı İsa Efendi Mahalleleri onlarca yılların yeşil dokusu ve müstakil evleri ile günümüze kadar gelmişken, getirilmek istenen yüksek katlı imar planı ile bu bölgede yok edilmeyle karşı karşıyadır. Yanlış Kentsel dönüşüm uygulamaları 3-5 kat diye masumane bir rakamla başlar, 8-10-15 kat olarak gerçek yüzünü gösterir. Ve bu artan katların rantları mahalle sakinleri dışında bir yerlere gider. Bölgemizde de maddi sıkıntılarından dolayı evini yenileyemeyen – ev yaptıramayan, yüksek kat yanlısı gibi gösterilen insanımız, müteahhit - imar ilişkisinden bir pay almak isterken, aslında o da bahçeli – müstakil evden yana olduğunu içi yanarak söyler. Bu kesimin problemini bir başka formülle sizler çözün, yüksek kat ile inşaat firmalarına çözdürmeyin.”

page.jpg

MAHALLE HUZURU YOK OLACAK

Meclis Üyeleri’ne ve yetkililere seslenen mahalleliler, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Sizler, bizlerin değerlerini korumak için Meclis üyesisiniz. Yapılmak istenilen bu plan değişikliğinin, bölgedeki 3-10 yaşında olan yüzlerce eve yıkım getireceğini ve mahalle huzurunu yok edeceğini biliyor musunuz? Milli servetin hebasının sorumluluğu kimlerde olacak? İlçe ve Büyükşehir Belediyesi imar komisyonlarındaki meclis üyelerine de sesleniyoruz. İmarlı, bahçeli, 2 katlı müstakil ev içeren imar planımızı muhafaza edin. Bizleri betonun içine atmayın. Bizleri yanlış imar dönüşümü ile karşı karşıya bırakmayın. Lütfen mahalle huzurumuzun bozulmasına izin vermeyin.”

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum