Madalya avcısı Altunel

Madalya avcısı Altunel

Kardeşini kursa götürürken tesadüfen keşfedilen genç yetenek, Dürdane Altunel şampiyonalarda fırtına gibi esmeye devam ediyor

Kardeşini kursa götürürken tesadüfen keşfedilen genç yetenek, Dürdane Altunel şampiyonalarda fırtına gibi esmeye devam ediyor. Altunel ilk derecesiyle henüz 8 aylık sporcuyken tanıştı

On altı yaşında gencecik bir kız Durdane Altunel. Tekvando ile tanışalı henüz 4 yıl olmasına rağmen kısa zamanda kendini geliştirerek birçok önemli başarıya imza atmış.  En son başarısı ise helal olsun denilecek tarzda.  On altı yaşında büyükler dalında kendinden daha tecrübeli birçok sporcuyu yenerek dünya 3. olmuş. Henüz lise son sınıf öğrencisi olan genç sporcunun tekvando ile tanışma hikayesi ise oldukça ilginç.
Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü antrenörü Ali Armağan’ın keşfettiği Durdane, önceleri babası Selçuk Altunel’in “kızlar dövüşmez” tepkisi ile karşılaştı. Ancak annesinin desteği ile ikna olan Baba Selçuk Altunel’in izin vermesi ile başladığı tekvandoda kısa sürede büyük başarılar gösterdi. Şimdilerde kızının en büyük destekçisi olan baba Altunel, “Kızıma güvenim tamdı. Ancak konu dövüş olduğunda başına bir şey gelmesinden korktum. Durdane’nin çok istediğini anlayınca kendisini uyararak izin verdim. Kızımın başarılı olacağından emindim, sonuna kadar arkasındayım. İyi ki izin vermişim” dedi.
BAŞARININ ANAHTARI DÜZENLİ ÇALIŞMAK
Durdane, antrenörünün de desteği ve disiplinli çalışmayla daha 8 aylık sporcuyken Türkiye Şampiyonası’nda derece yaptı. Ardından çeşitli kategorilerde 4 kez Türkiye şampiyonu, 2009’da yıldızlar kategorisinde Bursa’da, 2010’da da gençler kategorisinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te iki yıl üst üste Balkan şampiyonu oldu. Dürdane başarısını her gün disiplinli bir şekilde Ali hocayla birebir çalışmasına bağlayarak şunları söylüyor: “Diğer arkadaşlarım haftanın 3 günü çalışırken ben her gün düzenli olarak çalıştım. Hocam benimle birebir ilgilendi. Kulüp yönetimimizde bize çalışacak yer tahsis etti. Başarımda Ali hocamın ve Selçuklu Belediyespor Kulübümüzün katkısı büyük”
GENÇ YAŞTA GELEN BAŞARI
Durdane dört yıl boyunca birçok başarıya imzasını atarak ve ödülleri toplayarak ilerledi yolunda. Son olarak Mayıs 2011’de Güney Kore’nin Gyeongju kentinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda 62 kiloda bronz madalya kazanmış. Son başarısı ise Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılan Gençler Türkiye Şampiyonası’nda genç bayanlar kategorisinde 63 kiloda altın madalyanın sahibi oldu. Başarılı sporcu Durdane’nin yeni hedefi ise 2016 olimpiyatlarında derece almak. Dünya şampiyonasına büyükler dalında katılacağını öğrendiğinde çok heyecanlanmış. Kampa gittiğinde oranın en küçüğüymüş Durdane. “Beni çocukları gibi görüyorlardı. Onları yenebileceğime inanmadıkları için beni kale almıyorlardı. Maçları kazandıkça tribündekiler beni ayakta alkışladı” diyor.
SPOR İNSANA GÜZEL ŞEYLER KATIYOR
Lise son sınıf öğrencisi olan Durdane Altunel, ileride antrenör olarak tekvandoyu öğrencilerine öğretmek istiyor. Başarılı olacağına inandığı öğrencileri keşfedip Ali hocanın kendisini yönlendirdiği gibi onları yönlendirmek istiyor. “Spor insana hep güzel şeyler katıyor. Spor sayesinde göremeyeceğim kadar çok yer gördüm, tanıyamayacağım kadar insan tanıdım. Birçok ülke ve şehirden arkadaşlar edindim. Kendime bir şeyler katmak adına çok güzel fırsatlar geçti elime” dedi.
Başarılı sporcuya birçok amatör spor kulübünden teklif geldi. Ama o Selçuklu Belediyespor’dan başka bir kulüple çalışmak istemediğini söylüyor. “Benim buralara gelmemde Selçuklu Belediyespor Kulübü’nün payı büyük. Onursal Başkanımız Uğur İbrahim Altay, her maç öncesi beni arayıp yakından ilgileniyor.  Kulüp Başkanımız Selçuk Aksoy en ince ayrıntısına kadar her ihtiyacımı karşılıyor. Onların göstermiş olduğu bu ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
SPOR SERVİSİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.