Madalya aslanın midesinde

Madalya aslanın midesinde

A Milli Güreş Takımı, 21-27 Eylül tarihleri arasında Danimarkanın Herning kentinde düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasına, Düzcenin Akçakoca ilçesinde kamp yaparak hazırlanıyor.

Akçakoca kampıyla ilgili açıklamada bulunan Milli Takım Antrenörü Turan Ceylan, Dünya Şampiyonası öncesi son hazırlık kampını yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “2003 ve 2004 yıllarındaki şampiyonalarda da, hazırlık kamplarımızı Akçakoca’da yaptık. Akçakoca bize çok uğurlu geliyor. Dünya Şampiyonası’nın yapılacağı Herning kentinin sıfır rakımlı olması da bu hazırlık kampının Akçakoca’da yapılmasında etkili oldu. Kampımız 27 Ağustos’a kadar devam edecek. Kamp süresince, önce Polonya’da, arkasından da Romanya’da yapılacak  turnuvalara katılacağız. Bu hazırlık kampının ardından son bir kampa daha girip dünya şampiyonasına katılacağız. O yüzden bu kamp bizim için çok önemli.”

KUPA ASLANIN MİDESİNDE

Son yıllarda, dünyada güreşin giderek geliştiğine dikkat çeken Ceylan, “Biz halen dünyada ilk beşteyiz. Fakat Rusya, ABD, İran, Azerbaycan ve Küba gibi ülkeler bizim en zorlu rakiplerimiz. Artık madalyalar aslanın ağzında değil, adeta midesinde. Danimarka’da elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Takım kadrosu şu an netleşmedi ama 66 kiloda olimpiyat şampiyonumuz Ramazan Şahin, bir aksilik olmazsa takımda yer alacak” diye konuştu.

2012 Olimpiyat Oyunları için genç bir ekip oluşturarak çok sıkı hazırlandıklarını da ifade eden Ceylan, sözlerini şöyle tamamladı: “2012 Olimpiyatları bizim için çok önemli. Pırıl pırıl gençlerden oluşan yeni bir rezerv takım kurduk. Onları 2012’ye hazırlıyoruz.” Akçakoca hazırlık kampında bulunan 40 güreşçi, antrenörleri Adem Bereket, Turan Ceylan, Murat Atmaca ve İshak İrbayhanov eşliğinde Dünya Şampiyonasına hazırlanıyorlar. Güreş antrenmanları dışında, futbol ve basketbol maçları da yapan güreşçiler 27 Haziran’a kadar Akçakoca’da bulunacaklar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.