Liste oldukça kabarık

Liste oldukça kabarık

Yeni sezon için güçlü bir kadro kurmanın hesaplarını yapan Konyaspor yönetiminin elinde kabarık bir liste. Kartal, 30-40 futbolcunun içinden takıma katkı koyabilecek 10 futbolcuyla masaya oturacak

Konyaspor’da transfer çalışmalarına dün de Konya ve Ankara’da yapılan görüşmelerle devam edildi. Kaleci Pawelek’e geri dönmesi için çağrı yapıldı. Listeye Giresunspor’dan sol bek Mesut Çaytemel de girdi. Yeşil-beyazlı yöneticiler, listede yer alan ve transferine öncelik verilen isimlerle telefon görüşmelerini sürdürüyor.  Bu arada, dün Ankara’ya giden teknik direktör Hüsnü Özkara’nın, Mesut ile birlikte orada bazı futbolcularla görüşeceği ileri sürüldü. Ancak, bu futbolcuların isimleri açıklanmadı.
Dış transferde 10 futbolcu alınması amaçlanan Konyaspor’da forvet oyuncusunun Robak’ın durumuna göre belli olacağı kaydedildi. Robak kalması halinde yanına sprinter bir forvet alınacak. Bu konuda da Gökhan Güleç üzerinde durulduğu açıklandı. Listede Kasımpaşa’dan ayrıca Hüseyin Yoğurtçu da bulunuyor. Bu arada, Bank Asya 1. ligde yabancı futbolcular için yaş haddinin kaldırıldı. Bu nedenle kaleci Pawelek’e geri dönmesi için çağrı yapıldığı öğrenildi. Pawelek’in ise Süper ligden bazı takımlarla temas halinde olması nedeniyle gelmek istemediği bildirildi. Kaleci olarak ise Kartalspor’dan Hakan’ın üzerinde durulduğu açıklandı. Giresunspor’dan Mesut konusunda da görüşmelerin devam ettiği kaydedildi.
Yabancı futbolcu yaş sınırının kaldırılması konusunda görüşlerini aldığımız teknik direktör Hüsnü Özkara, “iyi mi olur kötü mü olur şu anda bir şey söylemek erken. Ama iyi oyuncular bulmak özellikle hedefli takımlar için önemli. Sanırım Süperi lig takımlarının önünü açmak için bu karar alındı. Pawelek’in dönmesini isteriz” diye konuştu. Konyaspor’da yeni sezonda görev yapacak menajerde belli oldu. Alınan bilgilere göre, daha önce Karabükspor’da görev yapan Menacer Seyit İçgül ile prensipte anlaşıldığı öğrenildi. Karabükspor’da, daha önce teknik direktör Hüsnü Özkara ile birlikte görev yapan İçgül’ün büyük bir sorun olmaması halinde birkaç gün içinde sözleşme imzalayacağı belirtildi.

 

 


LİG STATÜSÜ BELLİ OLDU
Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, lig statüsü de belli oldu.. 2012-2013 futbol sezonunda uygulanmak ve 1. transfer ve tescil dönemi başlangıcından itibaren geçerli olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından görüşülüp karara bağlanan hususlar aşağıda ki gibidir. Bank Asya 1. Lig takımlarının 3 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme imzalayabilmelerine ve bir önceki sezon sonunda Spor Toto Süper Liginden düşen takımların yabancı uyruklu futbolcu kontenjanını boşaltmaları halinde bu hakkı kullanabilmelerine karar verildi.
Ayrıca bir üst paragrafta belirtilen üç yabancı futbolcuya ilaveten Bank Asya 1. Lig takımlarının Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 2 futbolcu ile Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferi Talimatı hükümlerine uygun sözleşme imzalayabilecekler. Bank Asya 1. Lig müsabakalarında, 18 kişilik müsabaka isim listesine 2 tanesi Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan vatandaşı olmak şartıyla en fazla 5 yabancı uyruklu futbolcu yazılmasına ve oynatılmasına devam edilecek.
Bank Asya Birinci Liginde sözleşme imzalayan yabancı uyruklu futbolculardan alt yapı fonu alınacak. Kulübün sezon sonunda Spor Toto Süper Lige yükselmesi halinde, sözleşmesi devam eden yabancı uyruklu futbolcuların, kulübün yabancı uyruklu futbolcu kontenjanında sayılmasına, kulübün Spor Toto 2. Ligine düşmesi halinde, sözleşmesi devam eden yabancı uyruklu futbolcuların müsabakalarda oynatılmaması uygun görüldü.
SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.