Ligin alt sıraları yangın yeri

Ligin alt sıraları yangın yeri

Turkcell Süper Ligde Hacettepespordan sonra Kocaelispor da lige büyük ölçüde veda ederken düşecek üçüncü takım olmamak için 7 takım arasında kıyasıya yarış sürüyor.

Turkcell Süper Lig’de son 4 haftaya girilirken küme düşme hattında nefes kesen bir mücadele yaşanıyor. Ligde bu hafta oynanan maçlarda alt sıradaki takımların çoğunun kazanması ve yarışa yeni bir boyut kazandırdı ve muhtemel kümede kalma barajı biraz daha yükseldi. Son 4 hafta öncesinde Hacettepespor’dan sonra Konyaspor’a 2-0 yenilen Kocaelispor da ligde kalma umutlarını tüketti. Konyaspor karşısında son kozunu oynayan Yeşil-siyahlılar aldıkları bu yenilgi ile yarışa büyük ölçüde havlu attılar. Her ne kadar matematiksel olarak şansları bulunsa da Kocaelispor için artık her şey bitti ve Körfez ekibinde hesaplar bundan sonra Bank Asya 1. Lig için yapılacak.

KONYASPOR FİKSTÜR AVANTAJINA SAHİP
Ligde son 4 haftaya girilirken Konyaspor ligde kalma yarışı veren takımlar içerisinde fikstür avantajı en iyi takım konumunda. Yeşil-beyazlı ekibin son 4 maçında sırasıyla Bursaspor (D), Eskişehirspor, Fenerbahçe (D) ve Ankaraspor ile oynayacak. Söz konusu bu maçlarda alınacak maksimum 6 puan Konyaspor’un ligde kalmasını sağlayacak. Bunun için özellikle iç saha maçları Konyaspor adına önemli. Çünkü ikili averajlarda birçok rakibinden geride olan Konyaspor evinde kazanmak zorunda.
FENERBAHÇE VE ANKARA KİLİT TAKIM OLACAK
Süper Lig’de son 4 hafta öncesinde kilit takım rolünü ise ligde hiçbir iddiası bulunmayan Fenerbahçe ve Ankaraspor üstlenecek. Antalyaspor, Denizlispor ve Konyaspor bu iki takımla oynayacakları maçlarla ligdeki kaderlerini tayin etmiş olacak. Bunun yanı sıra alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren bazı takımların kendi aralarındaki maçlar ve şampiyonluğu kovalayan Sivasspor, Beşiktaş ve Trabzonspor ile oynayacağı maçlar da küme düşecek takımın belirlenmesi adına büyük önem arz ediyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.