Lig yangın yeri gibi

Lig yangın yeri gibi

Ankaradan 3 puanla ayrılan Beşiktaş liderliğini sürdürdü. 26 golün atıldığı 32. haftada en farklı galibiyeti, Kocaelisporu 5-2 yenen Gaziantepspor aldı. 5 maçı ev sahibi, 3 maçı konuk takımlar kazandı

Turkcell Süper Lig’de Ankaragücü deplasmanından 3-1’lik galibiyetle ayrılan Beşiktaş, 32. hafta sonunda da liderliğini sürdürdü. Ligde zirve mücadelesi yapan Sivasspor, dün oynan maçta deplasmanda Hacettepe’yi 2-1 yenerek, maç fazlasıyla liderliğe yükselmişti. Bugünkü karşılaşmada Beşiktaş’ın da Ankaragücü’nü 3-1 mağlup etmesinden sonra Kara Kartallar yeniden liderliği devraldı. Siyah-beyazlılar’ın hızlı başladığı ve maçın hemen başında 1-0 öne geçtiği gole, Ankaragücü de ilk yarıda karşılık verince devre 1-1 tamamlandı. İkinci yarıda Jaba ile bulduğu çok sayıda pozisyondan yararlanamayan başkent ekibi karşısında Beşiktaş, bulduğu 2 golle sahadan 3-1 galip ayrıldı ve puanını 65’e çıkararak liderliğini devam ettirdi. Zirvenin diğer takipçisi Trabzonspor ise seyircisi önünde Bursaspor’u ancak maçın uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-0 yenerek, Beşiktaş ve Sivasspor’un ardından şampiyonluk şansını sürdürdü.

UEFA Kupası’na katılma mücadelesi veren Galatasaray ise İstanbul’da ligde kalma mücadelesi veren Gençlerbirliği karşısında 2-1 kazanırken, Fenerbahçe ise Antalyaspor deplasmanından 1-1’lik skorla ayrılarak, puanını 55’e çıkardı ve 5. sıradaki yerini korudu. 26 golün atıldığı 32. haftada en farklı galibiyeti Kocaelispor’u 5-2 yenen Gaziantepspor alırken, 5 maçı ev sahibi, 3 maçı konuk takımlar kazandı ve 1 maç ise berabere bitti.
BAROS’UN KRALLIĞI SÜRDÜRÜYOR
Gol krallığı yarışında bu hafta suskun kalan Galatasaray’ın gol ayağı Baros haftayı suskun geçirmesine rağmen, attığı 20 golle ilk sıradaki yerini korurken, onu 17 golle ligden düşmesi kesinleşen Kocaelispor’un golcüsü Taner Gülleri takip ediyor. Trabzonspor’un golcüsü Gökhan Gönül’ün 15 golle 3. sırada yer aldığı gol krallığı yarışında ilk 10 şöyle oluşuyor: 1-Baros 20 gol Galatasaray 2-Taner Gülleri 17 gol Kocaelispor 3-Gökhan Ünal 15 gol Trabzonspor 4-Mehmet Yıldız 14 gol Sivasspor 5-Umut Bulut 12 gol Trabzonspor 6-Bobo 11 gol Beşiktaş 7-Sercan Yıldırım 11 gol Bursaspor 8-Tabata 11 gol Gaziantepspor 9-Youla 11 gol Eskişehirspor 10-Alex 10 gol Fenerbahçe
KOCAELİSPOR, LİGDEN DÜŞMESİ KESİNLEŞEN 2. TAKIM OLDU
Turkcell Süper Lig’de 32. hafta karşılaşmalarının ardından, ligden düşmesi kesinleşen ikinci takım Kocaelispor oldu. Ligin bitimine 2 hafta kala, Gaziantepspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmadan 5-2’lik farklı bir yenilgiyle ayrılan Körfez ekibi, 26 puanda kalarak, en yakın rakibi 35 puanlı Konyaspor’u yakalama şansını kaybetti. Başkent ekibi Hacettepe’den sonra Süper Lig’e veda eden ikinci ekip olan Kocaelispor, 2008-2009 sezonundaki son iki maçında, önce sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, son hafta ise deplasmanda Hacettepe ile karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.