Liderlik niyetine

Liderlik niyetine

Bank Asyada şampiyonluk mücadelesi veren Konyaspor, bugün kendi saha ve seyircisi önünde lider Bucaspor ile karşı karşıya gelecek. Zorlu karşılaşma saat 20.30da başlayacak. Hedef galibiyet

Konyaspor, bugün lider Bucasapor’u konuk edecek. Ligde, geride kalan 3 hafta da 2 galibiyet ve biri beraberlik alarak 7 puanla haftaya 3. sırada giren ve zirveye ağırlığını koyan Kartallar, Buca karşısında liderlik için mücadele edecek. Atatürk stadındaki maça saat 20.30’da başlayacak ve Balıkesir bölgesinden İlker Meral yönetecek. Meral’in yardımcılıklarını Mehmet Şahan Yılmaz ve Özgür Fatih Kalaycı yaparken, maçın dördüncü hakemi Ali Terzioğlu.

Bank Asya 1. ligde geride kalan 3 haftayı lider olarak kapatan Bucaspor’u yenerek lider koltuğuna oturmayı hedefleyen Konyaspor’da derbi maçın hazırlıkları önceki gün akşam saatlerinde yapılan antrenmanla sürdürüldü. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Hüsnü Özkara gözetiminde yapılan antrenmana sakatlıkları nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Ramazan Kahya, Koray İçten ve Uğur Akdemir katılmazken, U-19 Milli takımından dönen Alper Kalemci ve A2 takımdan Muhammed de çalışmada yer aldı.

Kartal’da, Buca maçı hazırlığı dün yapılan ter idmanıyla tamamlandı. Futbolcular antrenmanı, kaleciler Recep, Haluk, Eray ve Nazmi’nin koruduğu kalelere şut çalışması yaparak tamamladı. Yaklaşık 1 saat süren antrenman açma-germe hareketleri ile sona erdi. Konyaspor’da, moral süper. Sakatlıkları süren 3 futbolcu bu hafta da kadroda yok. Yeni transferler Mehmet Şen ve Dursun büyük bir olasılıkla 18 kişilik kadroda yer alacak. Dursun’un bugün de oynamasının zor olduğu bildirilirken, Mehmet şen’in maçın durumuna göre ilerleyen dakikalarda oyuna girebileceği öğrenildi.

GÖRKEM’İN YERİNE TAYFUN

Konyaspor’da, Çanakkale maçında kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Görkem’in yerine teknik adamlar Tayfun’a yer verecek. Kartallar, bugün muhtemelen şu 11 ile mücadele edecek. Recep- Ömer, Tayfun, Volkan, Da Silva- Ferdi (Erdal), A. Vahit, Yusuf, M. Ayaz- Eser, Polyac. Bucaspor’un muhtemel 11’ise şöyle. Cenk, Yılmaz, Muhammed, Yunus, Kenan, Türker, Berkay, Veli, Erman, Ramazan, Serkan. Sporseverler bu maçı VİP tribününden 75, kapalı tribünden 20, maratondan 10, yeşil tribünlerden 5 ve kale arkası tribünlerden 1 lira ödeyerek izleyebilecekler. Bank Asaya 1. ligde bugün ayrıca 5 maç daha yapılacak. Günün programı şöyle: Saat 16.00: Mersin İdmanyurdu-Giresunspor: Kuddusi Müftüoğlu. Kartalspor-Dardanelspor: Hakan Ceylan. Çaykur Rizespor-Samsunspor: Suat Arslanboğa. Saat 20.30: Kardemir D.Ç.Karabükspor-Gaziantep B.Ş.Bld.Spor: Barış Şimşek. Karşıyaka-Altay: Yunus Yıldırım. Ligde 4. hafta perdesi yarın saat 20.30’da yapılacak Kocaelispor-Adanaspor maçıyla kapanacak.

TAYFUN: BU MAÇI KAZANACAĞIZ

Konyaspor takım kaptanı Tayfun Türkmen, geride kalan 3 haftada tek eksiklerinin sahalarına maç kazanamama olduğunu ifade ederek, Bucaspor maçını galibiyle tamamlayarak taraftarlarımızı sevindireceklerini ve liderlik koltuğuna oturmak istediklerini söyledi.

Kendi sahalarında kaybettikleri iki puanı telafi etmek amacıyla Dardanelspor deplasmanına gittiklerini söyleyen Tayfun Türkmen, “Bizim adımıza zor bir maç oldu. Maçın büyük bir bölümünde 10 kişi oynamamıza rağmen kazanarak çok önemli bir galibiyet aldık ve üç puanı hanemize yazdırdık. Herkes üzerine düşen görevi saha içerisinde fazlasıyla yerine getirdiği için eksik olduğumuzu hissetmedik ve hak ettiğimiz bir sonuçla döndük” derken sözlerine şöyle devam etti: “Geride kalan 3 haftada istediğimiz her şeyi hemen hemen gerçekleştirdik diyebiliriz. Tek eksiğimiz seyircimizin önünde henüz bir galibiyet alamamamız. Bunu da Bucaspor maçını kazanarak gerçekleştirmek ve bütün her şeyi dört dörtlüğe yakın yapmak istiyoruz. Ondan sonraki maçımız yine içeride. Kendi evimizde oynayacağımız Bucaspor ve Kartalspor maçlarımızı kayıpsız geçerek lider olmak istiyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.