Lezzet Festivali Konya'da bir ilk

Lezzet Festivali Konya'da bir ilk

Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği tarafından İtalyan Chef Geovani Polloina danışmanlığında yiyecek firmaları, içecek firmaları, oteller ve yöresel lezzetlerin katılımıyla ‘Konya Lezzet Festivali’ gerçekleştirildi.

Gökcem Down kafede gerçekleştirilen Konya Lezzet Festivali’ne Vali Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tüm General Haluk Şahar, Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çıpan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Sabiha Başaran, Daire Başkanı Pınar Büyükkayaer ile çok sayıda davetli katıldı. Konya'da son olarak Lezzet Festivali etkinliğine katılan Vali Muammer Erol, konuşması sırasında duygusal anlar yaşadı. Erol konuşmasında, “ Konya valisiydim ama artık uzatma dakikalarını oynuyorum. O yüzden söyleyeceklerimi Konya Valisi olarak değil, Muammer Erol olarak söylemek istiyorum. Bu kafenin mimari Uğur Devecioğlu ile değerli eşleri Yasemin Hanımı ve çalışanlarını tanıdıktan sonra aileme birileri daha eklendi. Devletimiz de artık engelli bireylerin olduğunu ve onlara dönük bir şeyler yapması gerektiğinin farkında” dedi.

BAŞARAN, İKİ MÜJDE VERDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sabiha Başaran ise şunları kaydetti: “Korumalı iş yeri konseptinde Gökcem Kafe, üçüncü projemiz oluyor. Kafe konseptinde ise Türkiye’de bir ilk. Burada bir müjdeyi vermek istiyorum. Korumalı iş yönetmeliğimiz iki ay önce çıktı. Asgari ücretin üçte birini bakanlığımız korumalı iş yeri açanların teşvik amaçlı karşılayacak. İkinci bir husus ise Maliye Bakanlığımız, vergi teşvikleri ile yine işleri kolaylaştıracak, vergi indirimleri yapacak. İnşallah Türkiye için güzel bir model olur. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ise, “Bu çocuklarımız daha önce bizleri ziyarete gelmişlerdi. Bu yavrularımıza “Ramazan ayından önce size geliriz” diye orada bir söz vermiştik. Bu program da o kadar güzel denk geldi ki ve bu program vesilesiyle sözümüzü de tutmuş olduk. Tabii bir arzumuz da var, o da bu çocuklarımızın yüzlerini hep gülerken görmek” diye konuştu.  Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Devecioğlu, Vali Muammer Erol’a Konya’ya yaptığı hizmetler dolayı teşekkür ederek, “Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok ünlü aşçıların katıldığı Lezzet Festivali Konya'da bir ilk oldu. Bu proje ile Konya’daki engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlıyoruz. Özel hedeflerimiz ise, zihinsel engelli bireylerin aşçı yardımcılığı ve barista elemanı mesleki kursları ile istihdam edilebilirliğini artırmaktır. Böylelikle iş hayatına engelli vatandaşlarımızın katılması sağlanacak ve sosyal kalkınma açısından projemiz örnek olacaktır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Konya Lezzet Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi. Ardından protokol stantları gezerek bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.