Lavrov: Abd, Ukrayna’da ‘savaş Cephesini’ Destekliyor

Lavrov: Abd, Ukrayna’da ‘savaş Cephesini’ Destekliyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’da krizin siyasi yollarla çözülmesi için adımlar atıldığı zaman, ABD’nin Kiev’de ‘savaş cephesine’ aktif destek verdiğini söyledi.Ukrayna’da ‘savaş cephesinin’ Ukrayna Cumhurbaşkanı...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’da krizin siyasi yollarla çözülmesi için adımlar atıldığı zaman, ABD’nin Kiev’de ‘savaş cephesine’ aktif destek verdiğini söyledi.

Ukrayna’da ‘savaş cephesinin’ Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun ateşkes yönündeki girişimlerini baltaladığını kaydeden Lavrov, “Kiev’de radikal unsurlar savaş yönünde ilerlenmesini istiyor. Bunların büyük sorumlulukları var. Sadece kan akmasının devamı değil, Ukrayna Cumhurbaşkanının meşruiyeti üzerinde şüphe oluşuyor.” eleştirisi getirdi.

Ukrayna radikal grup Sağ Sektör lideri Dmitro Yaroş’un “Eğer Cumhurbaşkanı askeri zaferi kazanamazsa, Sağ Sektör bunun Cumhurbaşkanı Poroşenko olmadan da başarır…” açıklamasını örnek gösteren Lavrov, Washington ve diğer başkentlerin Rusya karşıtı retoriklerden kurtulmasını ümit ettiğini söyledi.

Galler’de gerçekleşen zirveye Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko’nun davet edilmesini eleştiren Lavrov, Kiev’in tarafsızlık statüsünün kaldırılması ve NATO üyeliği yönünde yaptığı çağrıların krizin çözümüne yönelik uzlaşı çabalarını anlamsız kıldığını söyledi.

Minsk’te Temas Grubu çerçevesinde 5 Eylül’de yapılacak zirveyi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in barış planını hatırlatan Lavrov, “Kiev hükümetinin bir kısmı da tarafsızlık statüsünün iptali ve NATO üyesi olunması için çalışıyor. Bu durum Ukrayna’da ulusal uzlaşı için ortaya konan çabaları etkisiz kılar…” uyarısında bulundu.

Rus Bakan, Putin’in önerdiği 7 maddelik barış planının detaylarını Kiev ve milis güçlerle görüşmeye hazır olduklarını, Temas Grubu çerçevesinde yapılacak her türlü öneriyi de değerlendireceklerini ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.