Ladik Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni, Kırkpınar'ın Başpehlivanı Fatih Atlı Kazandı

Ladik Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni, Kırkpınar'ın Başpehlivanı Fatih Atlı Kazandı

Samsun’un Ladik ilçesinde düzenlen yağlı güreşlerde rakiplerini yenen Fatih Atlı memleketi olan Lâdik’te başpehlivanlığı bırakmadı.Ladik Belediyesi'nin birincisini düzenlediği Ladik Yağlı Güreşleri'ne çok sayıda davetliler katıldı....

Samsun’un Ladik ilçesinde düzenlen yağlı güreşlerde rakiplerini yenen Fatih Atlı memleketi olan Lâdik’te başpehlivanlığı bırakmadı.

Ladik Belediyesi'nin birincisini düzenlediği Ladik Yağlı Güreşleri'ne çok sayıda davetliler katıldı. 21 tane baş pehlivanın katıldığı Ladik Yağlı Güreşleri'nde, rakipleri olan Salih Dorun, Yüksel Kalaycı ve İsmail Balaban’ı yenerek finale adını yazdıran Atlı, Aslen Lâdikli olan ancak Antalya’da yaşayan Serhat Gökmen’le finalde karşılaştı.

Çıktıkları er meydanında kıyasıya güreşen iki pehlivanın müsabakası normal sürede bitmeyince puanlamaya geçildi, puanlamada rakibi olan Serhat Gökmen’i yenen Atlı, Lâdik Başpehlivanlık unvanını kazandı.

Güreş sonrası Atlı, yaptığı açıklamada, güreşi kazandığı için mutlu olduğunu belirterek, "Kırkpınar'daki başarımı burada da devam ettirdim. 2014 sezonunu çok iyi kapatmak istiyorum. Hedefimde, ilerleyen günlerde düzenlenecek Elmalı Güreşleri var. İnşallah orada da başpehlivanlığı kazanacağım." ifadesini kullandı.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı ise yaptığı açıklamada, "Çok güzel bir gün geçirdik, gerçekten iyi güreşler oldu. Kendi çocuğumuz olan Fatih burada da kendini göstererek birinciliği aldı. Hepsi memleketimizin çocuğu, bir birleri arasında kıyasıya mücadele etti. Bu güreşler ilçemizin uzun zaman sonra ilki bu er meydanında bundan sonra çok daha güzel bir alanda, tesisi yapılmış, tribünleri yapılmış daha çok pehlivanın bir araya geldiği daha güzel bir ortamda inşallah seneye bu zamanlarda yapılacak. Herkesi bu güreşleri izlemeleri için Lâdik'e bekliyorum. Ladik er meydanı yiğitlerin çıkarıldığı bir ilçedir." diyerek herkesi güreşlere davet etti.

Belediye Başkanı Özbalcı, TRT’ye de bir gönderme de bulunarak, "TRT'ye rica etmemize rağmen canlı yayın arabası gönderemedi. Daire başkanıyla da ayrıca selamlaşacağız. Aynen iletin mesajımı. Türkün ata sporu güreşleri yayınlamaları için, canlı yayınla ekranlara gelmesi için ricada bulunduk, ilgilenmediler." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.