Kuzey Kore’ye Sığınan Güney Koreli Ülkesine İade Edilecek

Kuzey Kore’ye Sığınan Güney Koreli Ülkesine İade Edilecek

Kuzey Kore, kendilerine sığınan Güney Kore vatandaşı bir kişiyi ülkesine iade edeceğini bildirdi.Daha çok medyada Güney Kore’ye sığınan Kuzey Korelilerin haberleri yer alırken, bugün Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı sıra dışı bir haber...

Kuzey Kore, kendilerine sığınan Güney Kore vatandaşı bir kişiyi ülkesine iade edeceğini bildirdi.

Daha çok medyada Güney Kore’ye sığınan Kuzey Korelilerin haberleri yer alırken, bugün Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı sıra dışı bir haber servis etti. Kuzey Kore Kızıl Haç Derneği’nin yaptığı resmi açıklamayı kaynak gösteren ajans, ülkeye sığınan bir Güney Koreli’nin 11 Eylül’de Güney Kore Kızıl Haç Derneği’ne iade edileceğini duyurdu.

Ekonomik sıkıntılar çektiği için Güney Doğu Asya’daki ülkelere çalışmaya giden bir Güney Korelinin illegal şekilde Kuzey Kore’ye girerken yakalandığını ifade ediliyor. Ajans, söz konusu şahsın Güney Kore’deki ailesini de Kuzey Kore’ye götürmeyi düşündüğünü iddia etti.

Geçen sene Kuzey Kore’ye kanunsuz bir şekilde giriş yapan 6 Güney Koreli Pyongyang yönetimince yakalanmış ve Güney Kore’ye iade edilmişti. Milli Güvenlik Yasası’nı ihlal ettiği gerekçesi ile yargılanan 6 kişi hapse atılmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.